Întâlnire de taină între Zamfir și Taher! Cei doi au discutat despre viitorul Rapidului

Marius ANGHEL 06 Feb. 2014, 10:05 Diverse
Întâlnire de taină între Zamfir și Taher!** Cei doi au discutat despre viitorul Rapidului
  • Rapid are nevoie în cel mai scurt timp de un milion de euro, iar Adrian Zamfir, patronul clubului, caută soluții pentru a redresa situația. Miercuri seară, omul de afaceri a fost la reședința lui Fathi Taher, unde cei doi au discutat despre o posibilă implicare a iordanianului la gruparea din Grant.

Situația la Rapid este departe de a fi una care să le dea speranțe suporterilor. Zamfir și Cristescu, actualii proprietari, nu dispun de lichidități și caută variante pentru a salva clubul. E nevoie urgent de un milion de euro pentru acoperirea datoriilor curente ale clubului către stat, furnizori, jucători și angajați, iar patronii testează orice oportunitate creată. Ieri, www.prosport.ro a scris despre negocierile cu omul de afaceri Nicolae Sarcină, dar și despre posibilitatea ca suporterii să ajute clubul să iasă din impasul financiar prin cumpărarea de acțiuni.

Cum niciuna dintre variante nu s-a concretizat până acum, Zamfir s-a întâlnit aseară cu Fathi Taher, pentru a analiza situațiile în care iordanianul este dispus să investească la Rapid. S-a discutat despre posibilitatea ca acesta să preia integral clubul, dar și despre o colaborare între el și actualii proprietari.

De notat că între Taher și Zamfir au existat tatonări încă din vara lui 2013, dar nu s-a ajuns la un consens. Atunci, business-man-ul arab și-a anunțat disponibilitatea de a se implica din nou financiar în Giulești. Sunt gata să revin, am discutat cu oameni apropiați de club, dar nu mă joc pe banii mei. Vreau transparență totală, mai ales în acte, a punctat afaceristul la momentul respectiv, generând o reacție rapidă din partea lui Zamfir:Îl aștept pe domnul Taher să investească la Rapid! Eu sunt realizat din punct de vedere financiar, dar îmi doresc oameni puternici lângă echipă. Îi promit transparență totală. Nu se va mai repeta scenariul din 2008.

Păcălit de Copos în urmă cu șase ani

În 2008, Fathi Taher a bătut palma cu George Copos pentru 60% din acțiunile Rapidului. Imediat, iordanianul a băgat opt milioane de euro în club, iar în Giulești au ajuns antrenorul Jose Peseiro și mai mulți jucători de valoare: Juliano Spadacio, Julio Cesar, Joao Paulo Andrade, Pitbull, care aveau salarii foarte mari pentru Liga I.

După doar câteva luni însă, Copos a revenit surprinzător la conducerea clubului, iar Taher și-a anunțat retragerea susținând că a pierdut toți banii investiți.

Marius ANGHEL 06 Feb. 2014, 10:05 Diverse
Pe aceeași temă