Rapid va fi preluată de Massone. Zamfir a ajuns la un acord cu afaceristul italian: „Sperăm ca în maximum două zile să semnăm”

Marius ANGHEL 07 Jul. 2014, 13:54 Diverse
Rapid va fi preluată de Massone.** Zamfir a ajuns la un acord cu afaceristul italian:

Rapid este la un pas de intrarea într-o nouă eră. Șefii care au condus gruparea din Giulești în ultimele două sezoane, Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu, au ajuns la o înțelegere cu afaceristul italian Angelo Massone, care va prelua clubul în următoarele două zile.

„Angelo Massone a plecat în Italia tocmai pentru a rezolva ultimele aspecte financiare înainte de preluarea Rapidului. Sper ca afacerea să se facă în cel mai scurt timp, în maximum două zile. Avem încredere în el, i-am cerut extrase de cont, suntem siguri că este o persoană care va face treabă la Rapid. Doamna administrator judiciar Andronache s-a declarat de acord cu această tranzacție, crede că va fi una în avantajul clubului. Noul antrenor al Rapidului va fi un rapidist. Marian Rada poate rămâne și el în staff-ul tehnic. Stăm ca subțire la nivelul lotului, dar vom mai face transferuri. Obiectivul echipei este realizabil, locurile 7-10”, a spus Adrian Zamfir la Sport.ro.


ProSport a scris zilele trecute că pe lista posibililor antrenori se află Florin Motroc și Adrian Iencsi.


Pentru Angelo Massone, implicarea la un club aflat în insolvență precum Rapid nu ar reprezenta o premieră. În iunie 2008, Massone a preluat acțiunile clubului scoțian Livingston, aflat în insolvență. Una dintre primele sale măsuri a fost numirea în funcția de manager a conaționalului său, Roberto Landi. Colaborarea dintre cei doi italieni la gruparea scoțiană nu a durat decât cinci luni, Landi fiind demis pentru rezultate slabe. De notat că Roberto Landi este punctul comun pe care Massone îl are cu Gino Iorgulescu, președintele LPF. Pe când era președinte la FC Național, Iorgulescu îl aducea în 2005 pe Landi la echipa din Parcul cu Platani.

Gino Iorgulescu și Cosmin Olăroiu sunt cunoscuți pentru legăturile multiple cu lumea fotbalului italian, de unde s-au și inspirat de-a lungul timpului. Iorgulescu a fost cel care, pe când se afla la FC Național, a instituit în România mai întâi moda antrenorilor italieni, apoi pe cea a importului masiv de stranieri.

Mai multe detalii despre italianul care va prelua Rapidul, aici.

4.000.000 de euro este bugetul minim obligatoriu pe care îl va asigura Massone în primul sezon de la preluarea Rapidului

Marius ANGHEL 07 Jul. 2014, 13:54 Diverse
Pe aceeași temă