Începe organizarea șantierului pentru renovarea stadionului din Arad!

Marius ANGHEL 20 Mar. 2014, 17:19 Diverse
Începe organizarea șantierului pentru renovarea** stadionului din Arad!

Chiar înainte de Crăciun, autoritățile locale și firma Tehnodomus băteau palma pentru reconstrucția stadionului „Francisc Neuman”. Licitația publică a fost câștigată cu o ofertă în valoare de 32 733 275, 15 lei (TVA inclus), iar lucrările ar urma să dureze 36 de luni. După finalizarea lor, noua arenă ultramodernă va avea 12584 de locuri, un mini-hotel, o parcare de 300 de locuri autoturisme și 20 pentru autocare, dar și alte anexe.

Odată cu timpul frumos, constructorul a decis să înceapă efectiv lucrările, „oficialii” FC UTA SA și cei ai Asociației Județene de Fotbal fiind rugați deja să elibereze clădirea de birouri din fața stadionului.

„Chiar săptămâna trecută am fost cu domnul primar, Gheorghe Falcă, la fața locului și am făcut planuri pentru începerea lucrărilor. Am discutat cu președintele UTA-ei, Giovanni Catanzariti, dar și cu cei de la AJF, pentru ne a crea condiții de muncă. Nu i-am presat, însă sper să înțeleagă că ne vom desfășura mai bine dacă acea clădire va fi eliberată. De luni începem organizarea șantierului, cu platformele de acces, cu racordul la utilități și celelalte, după care vom trece la partea de demolări. Tot ce vă putem promite este că activitatea propriu-zisă a echipelor de fotbal care-și desfășoară activitatea acolo nu va fi afectată cel puțin până la vară”, ne-a declarat Gheorghe Maxinan, administratorul firmei Tehnodomus.

Practic, FC UTA SA și UTA Arad pot încheia sezonul în Calea Aurel Vlaicu, dar asta numai dacă Primăria nu va fi transigentă cu încasarea chiriei, capitol la care gruparea de Liga a 2-a este restantă cu o sumă destul de mare pentru posibilitățile lui Adrian Marțian.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 20 Mar. 2014, 17:19 Diverse
Pe aceeași temă