În amintirea vremurilor în care Timișoara vibra când juca Poli și stadionul se umplea până la refuz! ASU o readuce pe Poli AEK pe „Dan Păltinișanu”

Marius ANGHEL 02 Apr. 2018, 16:08 Diverse

La începutul mileniului, Timișoara întreagă era în fibrilații când juca Poli, fie că a fost vorba de „era” AEK sau nu. În prezent, două echipe poartă numele „Poli”, dar niciuna nu mai umple până la refuz bătrânul stadion „Dan Păltinișanu”. De dragul vremurilor frumoase, cei de la ASU Politehnica pregătesc un eveniment de gală cu generația din sezonul 2002-2003, în data de 20 aprilie.

De câteva săptămâni, clubul din Liga 2 își promovează evenimentul prin videoclipuri în care apar foștii jucători precum Adrian Bogdan, Irinel Voicu, Marian Belciug, Silviu Bălace invitând oamenii la meci. Concret, va fi vorba de un meci amical cu actuală echipă și fostele glorii. S-a optat pentru data de vineri, 20 aprilie, întrucât în acea săptămână echipa pregătită de Antonio Foale nu are meci oficial, deoarece urma să joace acasă cu Olimpia Satu Mare, formație exclusă din campionat.

Ca pe vremuri, dar nu în Peluza Sud

Cel mai mare inconvenient va fi că galeria CVUCS nu va putea să își mai ocupe locul obișnuit, la Peluza Sud. Starea avansată de degradare a stadionului „Dan Păltinișanu” a făcut ca proprietarul, Consiliul Județean Timiș, să închidă toată Peluza Sud (foto jos), dar și sectoarele învecinate ale Tribunei a doua. Așadar, galeria va trebuie să se amplaseze în altă parte a arenei.

Călin Zanc, plecat din această lume

Din generația care a jucat în alb-violet în 2002-2003, Călin Zanc nu mai este printre noi, deoarece a decedat într-un accident de mașină.

Iată componența completă a lotului: Adrian Bogdan, Aurelian Dumitru, Irinel Voicu, Ionuț Angheluță, George Șoltuz, Dan Balauru, Mihai Marius Nicolae, Romeo Stancu, Romulus Buia, Cristian Silvășan, Ciprian Prodan, Costel Ionilă, Mihai Dobre, Mircea Oprea, Florin Constantinovici, Silviu Cristescu, Ovidiu Petelean, Marian Belciug, Gheorghe Marișescu, Ilie Poenaru, Daniel Tudorel Stanciu, Marius Șuleap, turcul Levent Osman, americanul Steve Reese, sârbul Aleksander Saric, Silviu Bălace, Florin Bătrânu, Bogdan Mihai și Călin Zanc.

Poli a avut trei antrenori în sezonul respectiv: Basarab Panduru, Stelian Gherman și Gigi Mulțescu.

Mai multe detalii despre eveniment vor apărea în perioada următoare.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Mediafax foto

Marius ANGHEL 02 Apr. 2018, 16:08 Diverse
Pe aceeași temă