Ilie Stan s-ar bucura ca FC Brașov să promoveze în Liga 1. „Se vede că echipa este încă în căutări”

Marius ANGHEL 01 Sep. 2016, 12:15 Diverse
Ilie Stan s-ar bucura ca FC Brașov să promoveze în Liga 1.**

Antrenorul Ilie Stan (48 ani) se află la o nouă experiență în străinătate. După coșmarul trăit în Irak, unde a antrenat-o pe FC Zakho, fostul tehnician al FC Brașov a acceptat în această vară să preia echipa Al-Shamal, din liga a doua din Qatar, și se va bate la promovare cu un alt fost antrenor al „Steagului”, Aurel Țicleanu, care o antrenează pe Qatar SC.

„Îmi doresc enorm să promovăm, dar va fi foarte greu, asta pentru că ne vom duela cu echipa lui Țicleanu, care este un club de tradiție în Qatar. Suntem de aproape trei săptămâni în cantonament în Poiana Brașov, la început le-a fost mai greu jucătorilor, până s-au acomodat cu clima, dar apoi și-au intrat în ritm. În meciul cu FC Brașov, eu spun că am avut parte de un antrenament bun și chiar mă bucur că am văzut la băieții mei implicare în joc”, a spus Ilie Stan, care la formația din Qatar are un staff format doar din români, însă niciun jucător din țară. „M-am ars cu jucători români în străinătate, mi-a ajuns”, a spus Iliesta. La Al-Shamal, Ilie Stan are doi jucători columbieni, un sloven și un tunisian.

Tehnicianul a vorbit și despre FC Brașov. „Se vede că echipa este încă în căutări. Sincer, m-aș bucura să-l văd la anul în prima ligă, Brașovul este un oraș frumos, iar fanii brașoveni merită acest lucru. E dureros că o echipă ca FC Brașov a ajuns în Liga a 2-a, dar în fotbalul românesc văd că sunt multe probleme. Atunci când am plecat de la Brașov am anticipat dezastrul. Au fost multe lucruri în neregulă în acea perioadă, Ioan Neculaie știe foarte bine, pentru că i-am spus toate problemele atunci când am plecat”, a spus Ilie Stan, care în scurtul său mandat la FC Brașov în 2013 a avut mai multe contre cu fostul director general, Constantin Zotta. Atunci, Ilie Stan a fost înlocuit de Cornel Țălnar, cel care o antrenează și acum pe FC Brașov.

Ilie Stan și Cornel Țălnar s-au întreținut minute bune înaintea amicalului de ieri, câștigat de Al-Shamal cu 1-0 în fața celor de la FC Brașov, semn că relația dintre cei doi nu s-a deteriorat. Al-Shamal va încheia sâmbătă cantonamentul din Poiana Brașov cu un meci amical cu Astra Giurgiu.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 01 Sep. 2016, 12:15 Diverse
Pe aceeași temă