Iancu Carabageac, omagiat în Zăvoi

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 31 Aug. 2016, 14:32 Diverse
Iancu Carabageac,** omagiat în Zăvoi

Cel mai bun fotbalist vâlcean al tuturor timpurilor, Iancu Carabageac (63 ani), va fi omagiat în perioada 3-4 septembrie, la baza sportivă din Zăvoi, unde sunt organizate două competiții care îi poartă numele.

Asociația Liga Prieteniei Vâlcea și foștii fotbaliști ai Chimiei, Marin Nicolae și Marian Bașno, în parteneriat cu primăria locală, au pus la puncte detaliile competițiilor fotbalistice dedicate simbolului fotbalului din Zăvoi, Iancu Carabageac. Astfel, sâmbătă, 3 septembrie, cu începere de la ora 17:30 și duminică, 4 septembrie, de la ora 11:00, pe terenul principal din Zăvoi vor avea loc jocuri demonstrative, sub titulatura „Prietenii lui Iancu Carabageac”, la care și-au anunțat participarea foști jucători de la Chimia, Pandurii Târgu Jiu și FC Oltchim, dar și reprezentativa Primăriei Râmnicu Vâlcea.

În paralel, pe terenul sintetic va avea loc un turneu de fotbal pe teren redus, intitulat „Cupa Prieteniei Iancu Carabageac”, unde sunt înscrise șase echipe.

„Ne-am gândit să îi dedicăm un turneu lui Iancu Carabageac, pentru întreaga sa carieră prodigioasă închinată Chimiei. Dânsul este foarte modest, abia am reușit să îl convingem. Mulțumim primăriei pentru ajutorul financiar, sponsorilor și conducerii CSM pentru înțelegere în privința terenului”, a spus organizatorul Dragoș Muscalu.

Sâmbătă seara, la masa de protocol, unde vor fi invitați echipele și sponsorii, vor fi scose la licitație mai multe tricouri și mingi de colecție de la Chimia și Pandurii, banii strânși urmând a fi folosiți pentru Școala de fotbal Elite Junior, dedicată copiilor fără posibilități financiare.

La primăria Râmnicu Vâlcea s-a depus de ceva timp un proiect prin care, se propune ca Stadionul Municipal să primească numele lui Iancu Carabageac, dar inițiativa trenează.

Articol scris de Adi Georgescu
 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 31 Aug. 2016, 14:32 Diverse
Pe aceeași temă