Satu Mare câștigă și plânge! 3-0 și ultimele aplauze pentru Didi Prodan | GALERIE FOTO

  • Meciul Olimpia – Foresta a fost prilejul pentru orașul Satu Mare să-i aducă un ultim omagiu fostului internațional Daniel Prodan.
  • Născut la Satu Mare, acolo unde a învățat fotbalul, Didi Prodan a încetat din viață în urma unui infarct, pe 16 noiembrie, la vârsta de 44 de ani.
  • Olimpia Satu Mare a învins cu 3-0 pe Foresta Suceava, în etapa a 18-a a Ligii 2, și e la trei puncte de podium.


Stadionul Olimpiei a fost în doliu într-o zi de miercuri, care va rămâne una tristă pentru toată viața în mintea celor care l-au cunoscut pe Daniel Prodan. În urmă cu 25 de ani, pe acest stadion, „Didi” Prodan le atrăgea atenția celor de la Steaua și își lua zborul către fotbalul mare, către glorie. Poate cei care l-au iubit cel mai mult și cei care s-au lăudat cel mai mult cu el au fost oamenii din Satu Mare, indiferent dacă l-au cunoscut sau nu. Și la o săptămână după ce Daniel Prodan a plecat din această lume au venit la stadion să-l mai aplaude odată pe cel care le-a adus bucurie, mândrie, în cazul simplilor suporteri, dar și zâmbete pe buze, în cazul foștilor colegi. Totul a fost despre Daniel Prodan la meciul Olimpia Satu Mare – Foresta Suceava.

Jucătorii gazdelor au intrat pe teren în tricouri cu chipul marelui fundaș sătmărean imprimat pe piept și s-au gândit la faptul că pe același teren Prodan a învățat primele degajări, primele deposedări, primele preluări. Alături de actualii jucători au reintrat pe gazon și foștii coechipieri ai lui „Didi”. Au adus flori și le-au depus undeva la baza tribunei, de unde Prodan îi „privea” dintr-un tablou imens. Dacă ar fi fost prezent, sigur ar fi avut o glumă care să înveselească situația, dar, în lipsa sa, tristețea a cuprins stadionul.

Muntean, omul meciului

Meciul a început, dar după câteva minute s-a oprit din nou pentru ca toți cei prezenți să se mai gândească o dată la Daniel Prodan. Timpul s-a dilatat în zumzetul aplauzelor și la doar două minute după acest moment a venit golul în poarta Forestei. Onicaș (9) a reluat în plasă un corner bătut la colțul scurt și și-a ridicat mâinile spre cer sperând ca Didi Prodan să se bucure de acolo, de această reușită. La 1-0 s-a instaurat plictiseala. Parcă nimeni nu mai avea chef de fotbal. Poate momentul era prea apăsător. Un șut anemic a lui Rusu (20), în contul oaspeților și cam atât în afară de luptă oarbă și încercări eșuate.

În partea secundă, gazdele au arătat mult mai mult fotbal și din apetitul ofensiv al Olimpiei s-a născut ocazia lui Muntean (52), căruia doar portarul Niga i-a interzis golul. Același Muntean a ales soluția optimă un minut mai târziu. Centrare în gura porții, Niga nu poate interveni, iar Krausz (53) n-a făcut decât să împingă mingea în poară, din doi metri. Muntean (74) avea să marcheze totuși, cu o reluare de mare finețe, din centrarea cu exteriorul a lui Faur. S-a încheiat 3-0, iar Olimpia urcă pe locul 4. A fost însă o victorie tristă. Satu Mare a plâns în fatidica zi de miercuri și a așteptat în zadar o glumă din partea lui „Didi” Prodan.

Andone: „Didi va rămâne mereu în sufletele noastre. Va fi meci de meci alături de noi”

„Vreau să le mulțumesc băieților pentru atitudine. Am încercat să le trimit un mesaj înainte de meci, cum am făcut și la Vâlcea, să onoreze aceste două meciuri foarte importante pentru noi ca și club cu două evoluții bune în memoria lui Didi Prodan. Au reușit și la Vâlcea să facă un meci foarte bun, să ne întoarcem cu un punct, iar astăzi din nou. Am încercat să-i onorăm memoria exact așa cum a fost el, un luptător care dădea totul pe teren și le mulțumesc și acum băieților pentru că au făcut acest lucru. Muntean e un jucător foarte bun cum sunt și restul jucătorilor din echipă, iar pentru mine și staff-ul meu sunt cei mai buni jucători. Atât timp cât respectă ceea ce facem la antrenament și sarcinile pe care le au, nu există echipă care să ne bată la nivelul la care suntem în momentul de față. Inițiativa de a avea pe tricouri chipul lui Didi a fost una foarte inspirată pentru că Didi va rămâne mereu în sufletele noastre. Va fi meci de meci alături de noi”, a declarat, citat de satumareonline.ro, la finalul meciului, antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone.

„Am avut o motivație în plus și am jucat pentru domnul Didi Prodan și am demonstrat că acasă suntem echipa cea mai bună. Iar faptul că pe tricouri am avut imprimat chipul domnului Prodan este o inițiativă foarte frumoasă și sper că păstrăm aceste echipamente meci de meci pentru că așa îl vom simți și mai aproape de noi. Este primul meu gol la echipă și asta mă ambiționează și mă motivează să ajut echipa să mai urcăm în clasament”, a spus și Raul Krausz.

„Am jucat în memoria regretatului Daniel Prodan și le mulțumim spectatorilor care au fost în număr mare și îi rugăm să vină cât mai des alături de noi. Este meritul întregii echipe că nu am avut foarte mult de lucru în meciuri. A fost o inițiativă foarte bună din partea clubului să avem pe tricouri chipul domnului Daniel Prodan deoarece a fost cel mai mare fotbalist al județului Satu Mare și unul dintre cei mai mari fundași ai României și merită din plin să jucăm cu chipul dânsului pe tricouri pentru ca lumea să-și amintească cu placere de omul și fotbalistul Daniel Prodan. Toată România ar trebui să-i fie recunoscătoare deoarece s-a luptat cu toate armele pentru binele fotbalului românesc. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, a comentat și Portarul Olimpiei, Iulian Anca-Trip.

OLIMPIA SATU MARE – FORESTA SUCEAVA    3-0
Onicaș 9′, Krausz 53′, D. Muntean 74′

Anca-Trip – Duruș, Heil, Fl. Mureșan, Iuhas (cpt.) – Onicaș, Krausz – Tudoran (Ludușan 46′), Sil. Pană (Erdei 79′), D. Muntean (Villand 81′) – Faur
Rezerve neutilizate: Șuta – Ciul, Kanaloș, V. Pop
Antrenor: Bogdan Andone

Niga (Hînțăscu 56′) – D. Bălan (cpt.), D. Lung, A. Mutu, Semeghin – Dănilă (Strugariu 79′), Rz. Avram (Cerlincă 56′), Dumitriu, Drugă – Bg. Rusu, Căinari
Rezerve neutilizate: Bosănceanu, Coroamă
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 500; Arbitru: Florin Mihai Marcu (Oradea); Asistenți: Iulius-Radu Timar (Marghita) și Mihai Marius Marica (Bistrița).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Veronica HODAS (Satu Mare online)
Video: DigiSport

Pe aceeași temă