Gligor, globe-trotterul Ligii 2

Marius ANGHEL 30 Dec. 2012, 14:31 Diverse
Gligor,** globe-trotterul Ligii 2

Căpitanul „Bătrânei Doamne” se numără printre cei 19 fotbaliști care au bifat toate minutele în turul eșalonului secund și staistica este valabilă pentru ambele serii. Din postura de fundaș central, Alin Gligor a jucat toate cele 1080 de minute, însă puțină lume știe că recordul său se extinde la întregul an calendaristic.

Arădeanul de 29 de ani a fost integralist în toate partidele de campionat din 2012, perioadă în care a marcat și trei goluri, unul din lovitură liberă cu FC Bihor (în primăvară) și două din lovituri de la 11 metri (cu CSM Râmnicu Vâlcea și FCM Târgu Mureș).

De fapt, Gligor nu a mai ieșit din primul „unsprezece” al „Bătrânei Doamne” și nici nu a fost înlocuit vreodată de pe 8 octombrie 2011, de la partida internă cu Gaz Metan CFR Craiova, când a și marcat un gol în poarta formației ce avea să promoveze la finalul sezonului trecut.  Însă, cel poreclit „Tsunami” poate fi considerat un adevărat globe-trotter al ligii secunde și asta pentru că în stagiunea 2010-2011, când a și debutat în acest eșalon, a jucat toate meciurile de la un capăt la altul în tricoul celor de la ACU.

„Este păcat că a ajuns destul de târziu în Liga a 2-a și că nu s-a realizat pe măsura calităților sale. Gligor e un fotbalist bun, serios, pe care orice antrenor și l-ar dori în echipă. După părerea mea, s-ar putea crea o nouă echipă a UTA-ei în jurul său”.

Practic, căpitanul „alb-roșiilor” a lipsit de pe stadioanele Ligii a 2-a doar la începutul sezonului trecut, când – de fapt – a plătit tribut unei accidentări la coapsă suferită în perioada de pregătire estivală. Însă, când a intrat pe gazon în locul lui Pascariu, cu puține minute înainte de pauza derby-ului istoric cu Poli (scor 0-0, pe 30 septembrie 2011), Gligor a fost indispensabil pentru echipa emblemă a Aradului.

Concluzionând, în cele două sezoane și jumătate petrecute pe scena eșalonului secund, valorosul fundaș a bifat nu mai puțin 5880 de minute în confruntările de campionat.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 30 Dec. 2012, 14:31 Diverse
Pe aceeași temă