Giuleștiul e din nou în doliu. A murit Ion Pop, fost căpitan și component al echipei care a câștigat primul titlu

Marius ANGHEL 09 Dec. 2015, 11:39 Diverse
Giuleștiul e din nou în doliu.** A murit Ion Pop, fost căpitan și component al echipei care a câștigat primul titlu

Veste proastă pentru suflarea rapidistă și pentru întreg fotbalul românesc. Ion Pop, fost fundaș și căpitan la Rapid în anii ’60-’70, a încetat din viață marți dimineață, la vârsta de 68 de ani.

Pop a jucat la Rapid, echipă la care a debutat la doar 20 de ani, timp de 10 ani și a făcut parte din echipa care a adus primul titul de campioană al giuleștenilor, în 1967.

Fost antrenor la centrul de copii și juniori al Rapidului, de unde a fost dat afară de George Copos, Pop se confrunta de mai multă vreme cu probleme grave de sănătate. „Eu câștigam 13 milioane de lei vechi pe lună, dar Copos a considerat că riscă falimentul dacă nu mă da afară. A venit femeia de serviciu într-o zi și ne-a zis ‘Aveți niște plicuri’. Ne-am gândit că poate ne dau niște prime, dar, de fapt, erau decizii de încetare a contractelor. Păcat că după 40 de ani pe care i-am petrecut la Rapid am aflat de la femeia de serviciu că am fost dat afară!”, spunea Pop în momentul în care era nevoit să plece de la Rapid.

Moartea lui Pop vine ca o nouă lovitură pentru clubul vișiniu, la mai puțin de un an de la moartea legendarului Nae Manea, decedat pe 15 decembrie 2015.

Marius ANGHEL 09 Dec. 2015, 11:39 Diverse
Pe aceeași temă