Gavra, Țîru, Puțanu, Iancu și Buzbuchi au revenit acasă

01 Jun. 2012, 06:07 Diverse
Gavra, Țîru, Puțanu, Iancu și Buzbuchi ** au revenit acasă

Contingentul de jucători al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi” a revenit acasă, joi după-amiază, după ce a participat la Turul de Elită, din Serbia, alături de lotul național U19 al României. Chiar dacă România nu a reușit calificarea la turneul final al Campionatului European, cei cinci jucători ai Academiei Hagi au avut evoluții remarcabile.

Cristian Gavra, Bogdan Țîru, Alexandru Buzbuchi, Ionuț Puțanu și Gabriel Iancu au fost titulari meci de meci, singura excepție fiind Țîru, care a ratat doar partida contra Germaniei din cauza unei suspendări. România U19 a câștigat meciul de debut de la Turul de Elită contra Ungariei (scor 4-0), a remizat apoi cu Germania (1-1), iar meciul decisiv contra gazdei Serbia a fost pierdut (0-3). Ultima confruntare are o istorie aparte, „tricolorii mici” fiind nevoiți să încheie jocul în șapte jucători de câmp deoarece Puțanu (min.12), Vătăjelu (min.39) și Roman (min.76) au fost eliminați. „Am fost luați prin surprindere de sârbi, cu toate că eram conștienți de importanța partidei”, a declarat Ionuț Puțanu, care a fost completat de Alexandru Buzbuchi: „Am luat două cartonașe roșii în prima repriză, iar acest lucru a atârnat decisiv. Practic, în repriza secundă nu mai aveam nicio speranță”.

Cu toate că România a pierdut doar în fața Serbiei la Turul de Elită, pentru Bogdan Țîru Germania a constituit cel mai puternic adversar: „Să nu uităm că România nu se număra printe favorite la startul competiției. Noi însă ne-am jucat șansa și am fost aproape de calificare la turneul final. Dacă am fi jucat 11 contra 11 împotriva Serbiei deznodământul ar fi fost altul. Mie Germania mi s-a părut cel mai puternic adversar. Noi la Academia Hagi am avut șansă să susținem multe meciuri internaționale puternice. Astfel, căpătăm experiență de la meci la meci, iar teama sau frica dispar atunci când evoluăm împotriva unui adversar de renume”.

Cinci jucători în „11”-le de start de la Academia Hagi a constituit, fără îndoială, un avantaj, explicația fiind oferită de Ionuț Puțanu: „Fiind jumătate din națională a constituit un mare avantaj. Acest lucru ne-a ajutat foarte mult, echipa fiind omogenă, iar relațiile de joc mult mai stabile”.

Imediat după sosirea la Constanța, Gavra, Țîru, Buzbuchi, Puțanu și Iancu au rămas în cantonamentul echipei de seniori, în perspectiva meciului de sâmbătă, cu Săgeata Năvodari, din ultima etapă a Ligii a II-a. FC Viitorul este la doar 90 de minute distanță de o mare performanță, un egal sau o victorie contra Săgeții Năvodari fiind echivalente cu promovarea în Liga I. „Sâmbătă ne așteaptă cel mai important meci. Promovarea în Liga I reprezintă încununarea muncii întregului sezon. Acest lucru ar însemna foarte mult pentru mine la o vârstă atât de fragedă”, a afirmat Ionuț Puțanu.

Sursa: Academia Hagi

01 Jun. 2012, 06:07 Diverse
Pe aceeași temă