Fostii jucători ai Chimiei vin cu propuneri pentru actualul club din Zăvoi

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 Oct. 2014, 17:28 Diverse
Fostii jucători ai Chimiei** vin cu propuneri pentru actualul club din Zăvoi

Actuala echipă a clubului CSM Râmnicu Vâlcea s-a întâlnit astăzi, în Zăvoi, cu foștii fotbaliști ai Chimiei.

Foștii mari fotbaliști care au evoluat la Râmnicu Vâlcea au fost invitați la stadionul Municipal pentru o întâlnire de socializare cu actualii jucători antrenați de Erik Lincar.

Dintre foștii fotbaliști cunoscuți ai Vâlcii au venit azi în Zăvoi Teo Ciobanu, Constantin Pintilie, Ion Ionescu, Relu Ancuța, Teo Țarălungă, Emanuel Moldoveanu, Gabi Mangalagiu, Gheorghe Constantin, Marian Deaconescu, Marian Bașno, Vasile Grossu, Mihai Persu, Lucian Catargiu, Marin Nicolae, Gică Lepădatu, Viorel Ciofâcă, Mitică Teleșpan și Ion Lazăr. Foștii fotbaliști, Constantin Pintilie și Marian Bașno au avut cele mai interesante cuvântări.

Pintilie a făcut propunerea ca stadionul Municipal să-i poarte numele fostului mare portar vâlcean, Vasile Sanda, iar terenul II, cel sintetic, numele fostului antrenor de copii, Traian Popa. Apoi, cei prezenți au făcut o poză de grup.

Cel care a contribuit decisiv la înființarea clubului CSM în urmă cu 10 ani, dar și la o parte din realizările ulterioare, Gheorghe Constantin a salutat inițiativa. „Este o inițiativă pe care o salut, este un lucru bun, poate doar momentul nu a fost preilnic, pentru că actuala echipă a trebuit să plece repede la programul pe care îl avea. Și inițiativele celelalte sunt lăudabile, Traian Popa și-a petrecut toată viața la acest teren” a declarat Constantin, care a fost în conducerea clubului anul trecut, pentru o scurtă perioadă.

În schimb, viceprimarul Eduard Vârlan spune că se caută din nou soluții pentru ca Centrul de Copii și Juniori să fie finanțat de autorități.

În ultima perioadă, Centrul se autofinanțează cu banii de la copii. „Este mare păcat să pui copiii să dea bani, mulți dintre părinți nu își permit să mai cheltuiască și cu copilul la fotbal, astfel se pot pierde jucători talentați. Măcar să nu plătescă taxe jucătorii care sunt foarte talentați” a spus Ion Ionescu.

Dumitru Teleșan, actualmente antrenor la echipa de Liga a IV-a Posada Perișani a apreciat și el întâlnirea. „E un lucru foarte bună, o idee bună, au fost doleanțe a jucătorilor vechi să primească legitimații de intrare la meciuri, pentru că cei tineri nu îi cunosc. Au lipsit Stana, Gojgaru, Șutru, Stanca, Roșca, care sunt stabiliți în alte părți, dar și Carabageac și Savu.  S-a propus ca stadionul să poarte numele lui Vasile Sanda, cel mai bun produs al fotbalului vâlcean. A rămas să ne mai întâlnim, timpul a fost foarte scurt, echipa avea program. Jucătorii trebuie să dea dovadă de mai multă atitudine, să nu bage în seamă spectatorii care înjură de la tribuna a II-a. Am rămas cu un gust amar după plecarea mea de la club, nu atât din partea clubului, cât mai ales față de foștii mei colegi. Nu am mai venit la meciurile CSM-ului și nici nu o să mai vin” a declarat Dumitru Teleșpan, care a fost mulți ani șeful Centrului de Copii și Juniori. Prin mâna lui au trecut când erau copii, frații Costea, Rusescu sau Brănescu.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 Oct. 2014, 17:28 Diverse
Pe aceeași temă