Florin Iacob va debuta în Liga I contra Petrolului: „Nu mi-e frică de Mutu și Zicu”

Marius ANGHEL 19 Feb. 2014, 16:53 Diverse
Florin Iacob va debuta în Liga I contra Petrolului:**
  • Portarul lui FC Brașov, Florin Iacob va debuta în Liga I duminică, împotriva Petrolului
  • Florin Iacob are 20 de ani și este crescut și format de FC Brașov
  • Iacob a apărat în turul acestui sezon în Liga a II-a, la Unirea Tărlungeni

FC Brașov va disputa primul meci oficial din 2014 în Liga I cu Petrolul, duminică, 23 februarie (ora 20:30, DigiSport), pe teren propriu. Din păcate pentru el, tehnicianul Cornel Țălnar se confruntă cu mari probleme de lot. Dintre cei cinci jucători accidentați al lui FC Brașov, doi sunt portari. Andrei Marinescu și Daniel Mutu sunt indisponibili, situație în care titular între buturi va fi Florin Iacob (20 de ani).

Crescut și format de FC Brașov, Iacob nu a prins până acum niciun meci în Liga I. Mai mult, Florin a revenit în această iarnă la echipa din Liga I după un tur la Unirea Tărlungeni, în Liga a II-a, acolo unde a făcut meciuri remarcabile. Cu cinci zile înainte de debutul în Liga I, Florin Iacob a vorbit cu ProSport despre ceea ce se anunță a fi cel mai important moment al carierei sale de portar.

– Ești pregătit pentru debutul în Liga I?
– Da. Normal că sunt pregătit. De când m-am apucat de fotbal am visat la acest moment. E o șansă mare pentru mine și vreau să profit din plin de ea.

– Ce sfaturi ai primit de la Cornel Țălnar înainte de acest meci?
– Domnul Țălnar m-a încurajat foarte mult. Mi-a spus că am calități, ca pot ajunge sus de tot dacă voi face un meci bun. Și nu e singurul care m-a încurajat. Andrei Șanta, antrenorul cu portarii de la FC Brașov și cel alături de care lucrez de la șapte ani, m-a încurajat mult în acest zile.

– Ți-e frică de întâlnirea cu Mutu și Zicu?
– Nu îmi este frică deloc. E adevărat că cei doi au în CV niște echipe importante, dar nu sunt intimidat. Sunt 100% pregătit. Pentru astfel de jocuri m-am antrenat atâția ani. Abia aștept să debutez.

„Pancu a fost disperat de paradele mele”

– Știu că ai lucrat la Brașov cu mai mulți portari cu nume: Stelea, Dani Coman și Felgueiras. Ce ai învățat de la ei?
– În primul rând mi-au arătat ce înseamnă respectul față de fotbal. Apoi am văzut modul în care trebuie să te pregătești ca portar profesionist și cât de mult e nevoie să muncești pentru a ajunge la cel mai înalt nivel. Fiecare în parte a reprezentat mult pentru mine.

– În toamna anului trecut ai făcut un meci memorabil contra Rapidului (n.r. – 1-0 pentru Unirea Tărlungeni). Cu ce amintiri ai rămas de la acel joc?
– Știu că Pancu a fost disperat de paradele mele. Rapidul a avut foarte multe ocazii, chiar și câteva bare, dar până la urmă am reușit să câștigăm cu 1-0. A fost unul dintre cele mai bune jocuri ale mele.

– Ce calități crezi că te recomandă?
– Am o foarte bună tehnică de picior, ies bine pe centrări și știu să mă poziționez corect între buturi.

– Care este idolul tău?
– Îmi place foarte mult Iker Casillas. Păcat că joacă la Real Madrid doar în meciurile din Liga Campionilor.

Articol scris de Daniel REMEȘ

Marius ANGHEL 19 Feb. 2014, 16:53 Diverse
Pe aceeași temă