„Feriți-vă de Chiajna!”

25 Jan. 2009, 12:07 Diverse
„Feriți-vă de Chiajna!

Mircea Minea, președintele clubului ilfovean, Concordia Chiajna și totodată primarul comunei, a discutat cu reporterul www.liga2.ro despre probleme cluburilor din Liga a II-a și a tras un semnal de alarmă celorlalte formații care se pregătesc pentru lupta de promovare.

 

Credeți că Progresul este în pericol de desființare?

E o situație foarte delicată la ei. Există probleme de înțelegere administrativă. Ce finanțator se duce acolo nu are cum să reziste fiindcă chiria și întreținerea stabilite de BNR sunt foarte mari. Eu aș vedea Progresul salvată printr-o fuziune cu o altă echipă.

 

CS Buftea o are ca președinte pe Ana Maria Prodan…

O admir pe Ana Maria foarte mult și sunt convins că o dată cu venirea ei la conducere vor promova foarte mulți tineri, chiar și la formațiile din primul eșalon.

 

Criza financiară afectează tot mai multe cluburi din fotbalul românesc…

O primă măsură care ar trebui luată ar fi micșorarea salariilor exorbitante care există atât în Liga a doua, dar mai ales în prima. De exemplu Otopeni nu are ce căuta în primul eșalon, acolo nu există infrastructură, nu s-a investit nimic. Cu siguranță nu vor mai rezista mult. Sunt probleme financiare la granzii capitalei, darămite la cluburile mai mici.

 

Ați întâmpinat greutăți cu vreuna din echipe?

Startul campionatului a fost greu pentru noi. În primele opt etape aveam zero puncte. După numirea pe banca tehnică a lui Dumitru Bolborea lucrurile s-au mai schimbat,dar chiar și așa tot am avut multă neșansă. Am greșit mult la faza defensivă, la finalizare nu reușeam să băgăm mingea-n poartă, dar așa-i în fotbal. Plătim pentru greșelile noastre. Din cauza asta suntem doar pe locul 10 în clasament. Dunărea Galați , deși e o echipă formată numai din copii, ne-a bătut pe drept. În rest, nicio formație din Liga secundă nu ne-a dominat.

 

Lupta la titlu se va da între…

Steaua, Dinamo , Timișoara și CFR Cluj, dar să n-o ignorăm nici pe FC Vaslui care dacă obține două victorii ajunge în coasta celor din pozițiile fruntașe

 

Ce pregătește Concordia pentru retur?

Am efectuat deja trei transferuri, suntem pe punctul să-l finalizăm și pe al patrulea. Vreau să schimb mentalitatea jucătorilor, să formăm o echipă cât mai competitivă și să ne atingem obiectivul, acela de a promova încă de anul acesta. Nu este imposibil, vom munci foarte mult, echipa e tânără, fără fițe și vrem să facem performanță. Am făcut multe schimbări, eu mă bazez mult pe ele. Sunt încântat de Bălașa foarte mult și am multe așteptări de la el în acest retur.Așadar, atenționez toate formațiile din Seria I să-și facă griji și să ne ia în calcul serios pentru lupta la promovare.

 

 

Articol scris de Corina Mlădinoiu

25 Jan. 2009, 12:07 Diverse
Pe aceeași temă