FCSB se mută la Târgu Jiu! Când va juca vicecampioana pe noul stadion din orașul gorjean

Marius ANGHEL 24 Apr. 2019, 17:32 Diverse

FCSB pleacă din nou de pe Arena Națională. Vicecampioana se mută de data asta pentru meciurile de cupe europene, deoarece cel mai mare stadion din țară va fi ocupat cu mai multe concerte în perioada preliminariilor. Ed Sheeran și Metallica vor veni să concerteze la București, iar Arena Națională le va fi gazdă.

Oficialii FCSB au fost nevoiți să caute o soluție pentru partidele din preliminariile Europa League. S-a vorbit despre Ploiești și Giurgiu, dar se pare că trupa lui Mihai Teja se va muta, în cele din urmă, la Târgu Jiu. Noua arenă din orașul gorjean nu e încă gata, dar va avea 12.500 de locuri și se speră să fie inaugurată în iunie, iar Valeriu Argăseală și Sorin Pitu au mers direct la Târgu Jiu pentru a discuta cu primarul orașului, Marcel Romanescu.

Cele două părți au bătut palma, iar FCSB ar putea juca, pe lângă meciurile din cupele europene, și partidele din campionat pe noua arenă a gorjenilor.

„Confirm oficial faptul că cei de la Steaua sunt interesați să joace meciurile din competițiile internaționale pe stadionul de la Târgu Jiu și am făcut primii pași în acest sens”, a spus primarul Romanescu.

În toamna anului trecut, Ministerul Dezvoltării a alocat încă cinci milioane de euro pentru finalizarea stadionului. În total, costurile complexului sportiv de la Târgu Jiu vor ajunge la circa 28 de milioane de euro, două milioane fiind cotizate de municipalitate. 12.500 de locuri va avea arena unde își va desfășura meciurile de pe teren propriu echipa Pandurii, aflată, în prezent, în Liga 2.

La discuțiile dintre Argăseală și primar a participat și un oficial al Companiei Naționale de Investiții, care a dat asigurări că stadionul va fi finalizat în luna mai.

„De asemenea, vreau să vă anunț că până la sfârșitul lunii mai se vor finaliza și lucrările la noul stadion. Am primit asigurări în acest sens de la directorul de investiții al Companiei Naționale de Investiții, Adrian Eduard Cefalan. Din discuțiile pe care le-am purtat cu domnul Valeriu Argăseală reiese faptul că FCSB va convoca o comisie preliminară de la LPF și FRF în vederea omologării stadionului, în așa fel încât Steaua să poată juca fără probleme aici. Vom avea, din nou, spectacol fotbalistic de calitate la Târgu Jiu”, a mai spus primarului din Târgu Jiu.


Foto: TelekomSport

Marius ANGHEL 24 Apr. 2019, 17:32 Diverse
Pe aceeași temă