„FC Bihor – Legenda nu moare”. Emeric Ienei, Neșu, Keșeru și legendele clubului orădean participă la o campanie de strângere de semnături

Marius ANGHEL 09 Apr. 2015, 20:49 Diverse

Clubul FC Bihor a lansat, miercuri, o campanie de strângere de semnături, sub sloganul „FC Bihor – legenda nu moare!”, adresată suporterilor și iubitorilor de fotbal din Oradea și județul Bihor care vor ca echipa și clubul de fotbal fanion al județului să nu dispară. La conferința de presă organizată la stadionul „Iuliu Bodola” au mai participat omul de televiziune Hizo Zoltan, cel care a avut inițiativa declanșării unei astfel de campanii, și unul dintre reprezentanții fostelor glorii ale clubului, Paul Popovits.

„Astăzi lansăm o campanie de strângere de semnături pentru sensibilizarea cetățenilor orașului Oradea și a autorităților orașului Oradea ca această echipă să nu moară. Avem și un slogan, „FC Bihor – legenda nu moare!”. Jucătorii din generațiile de glorie a clubului sunt alături de noi și împreună dorim să punem umărul în al optsprezecelea ceas, pentru că al doisprezecelea a trecut deja, ca acest club să nu dispară”, a declarat, citat de fcbihor.ro, președintele Mircea Fodor.

Conform site-ului oficial al clubului orădean de fotbal din Liga 2, prin această campanie de strângere de semnături se dorește ca toți cei care suferă pentru club și simt că se poate ajunge ca echipa care i-a reprezentat de-a lungul timpului în fotbalul românesc să dispară și nu doresc acest lucru, să semneze pentru faptul că sunt de acord cu susținerea clubului în continuare și că FC Bihor trebuie să existe.

În acest sens, de joi, 9 aprilie, la sediul clubului, din strada Iosif Vulcan, numărul 11, vor fi deschise liste în care orice suporter și iubitor de fotbal care susține FC Bihor își pot trece numele, codul numeric personal și vor semna pentru susținere. „Doar atât vrem de la suporterii noști, să semneze pentru noi, nu trebuie să contribuie cu nimic, dar vrem să vedem câți sunt pentru acest club, ca el să existe în continuare”, a mai precizat Mircea Fodor.

Conform lui Hizo Zoltan, pe lângă listele de la sediul clubului, în municipiul Oradea, „după Paști, vor mai fi deschise și alte trei puncte de colectare de semnături, în Piața Rogerius, pe strada Republicii și în Lotus Center. De asemenea, și la primăriile din orașele județului Bihor, pentru că acest club nu este doar al municipiului Oradea și îi reprezintă pe toți bihorenii”.

Mai mult, suporterii echipei FC Bihor și iubitorii de fotbal care vor să sprijine acest demers al clubului orădean o pot face și on-line, pe cunoscutul portal Petitieonline.com, unde a fost înregistrată petiția „FC Bihor – Legenda nu moare”. Pot face acest lucru accesând linkul: http://www.petitieonline.com/fc_bihor_nu_moare.

Mai multe acțiuni de marketing prin care se dorește atragerea atenției vor fi desfășurate în oraș

Pe site-ul fcbihor.ro se informează că această campania de strângere de semnături pentru clubul orădean de fotbal face parte dintr-o platformă care va cuprinde însă și alte acțiuni de marketing, prin care se dorește atragerea atenției asupra ceea ce a reprezentat de-a lungul timpului și ce înseamnă clubul FC Bihor pentru fotbalul din județ și nu numai.

Printre celelalte acțiuni care vor face parte din această platformă se numără afișarea a diferite bannere, meshe și inscripționarea pe mijloacele de transport în comun a mesajului „FC Bihor – legenda nu moare!”. Pe aceste afișe vor apare și foști jucători exponențiali ai clubului „roș-albastru”, care de-a lungul timpului au scris pagini de glorie a acestui club și care s-au alăturat campaniei. „Vor fi 11 foști jucători sau antrenori din generațiile de glorie ale clubului, care vor participa la această campanie, iar al 12-lea, dorim să fie publicul, prin sprijinirea în campania cu semnăturile”, a declarat Hizo Zoltan.

Printre cei care vor face parte din campanie se numără nume ca: Kun Attila, Paul Popovits, Ovidiu Lazăr, Sorin Cigan, Emeric Ienei, Sandor Kulcsar, Viorel Vancea, Alexandru Kiss, Ioan Naom, Vergil Dianu, Ioan Papp Deac, Mihai Neșu și Claudiu Keseru.

„Acest club este cel mai vechi din România, dar nu este posibil ca un oraș cu 200 de mii de locuitori să nu aibă măcar echipă de fotbal de Divizia B. Nu vorbim de câștigarea campionatului, participarea în cupele europene și nici măcar de prima ligă, dar să nu ai echipă nici în liga a doua, așa ceva nu se poate concepe. Vreau să spun că în perioada mea am avut multe sporturi de performanță, am avut și baschet, și polo, și fotbal, și tenis, acum ni-se spune că nu se poate și nu înțeleg de ce. Vreau să-l întreb pe domul primar, unde sunt banii băgați în fotbal? Este inadmisibil ca noi să ne batem cu Pâncota”, a declarat fostul jucător și antrenor al clubului orădean de fotbal din perioada lui cea mai bună, Paul Popovits. Acesta a mai ținut să mai precizeze încă un aspect: „Dacă nu-ți respecți trecutul, nu vei avea viitor!”.

Marius ANGHEL 09 Apr. 2015, 20:49 Diverse
Pe aceeași temă