Farul și Viitorul au îngropat „securea războiului”

30 Jul. 2012, 13:06 Diverse
Farul și Viitorul** au îngropat

O dată cu întâlnirea de la stadionul „Farul”, dintre patronul Viitorului, Gheorghe Hagi, conducerea clubului Farul și suporterii „marinarilor”, după îndelungi discuții, „securea războiului” a fost îngropată.

Conducerile cluburilor FC Farul și FC Viitorul au decis, împreună cu suporterii Farului, ca Viitorul să dispute meciurile din Liga I pe stadionul „Farul”.
„Este o schimbare benefică, după o întâlnire în care fiecare și-a spus părerea și ofurile care au existat în anumite considerente din această perioadă. Personal, vreau să jucăm meciurile din Liga I pe stadionul «Farul» și am ținut foarte mult să stau de vorbă cu suporterii. Era important ca aceștia să fie împăcați cu ideea că, la Constanța, o echipă tânără a ajuns în Liga I și automat trebuia să avem acordul acestora. Urmează să omologăm terenul, ca publicul constănțean să poată veni să vadă meciurile de Liga I pe stadionul «Farul»”, a declarat patronul FC Viitorul, Gheorghe Hagi.

Perioada în care FC Viitorul va juca meciurile de Liga I pe stadionul „Farul” este nedeterminată, dar se vorbește de un sezon, urmând a se prelungi acordul, dacă echipa constănțeană se va menține în primul eșalon al fotbalului românesc.
„Vom discuta, dar în principal, acordul este pentru acest sezon. Cine știe, poate la anul nici nu vom mai fi în Liga I și poate va fi FC Farul”, a completat Hagi.

Teren de Liga I

Pentru a putea găzdui meciuri de Liga I, stadionul din strada Primăverii trebuie renovat și, obligatoriu, calitatea terenului trebuie adusă la standardele impuse de FRF.

„Terenul trebuie să arate de Liga I, trebuie să facem tot posibilul ca acesta să îndeplinească standardele necesare. Indiferent că se fac investiții, nu avem alte pretenții și le mulțumim celor de la Farul că ne-au primit”, ne-a mai spus Gheorghe Hagi.

Indiferent de rezultate, urcușuri și coborâșuri, Constanța are o singură echipă cu tradiție – FC Farul, lucru recunoscut chiar și de patronul Viitorului.
„Mă bucură faptul că Hagi a recunoscut că nu poate concura cu FC Farul, pentru că sunt 90 de ani de tradiție care despart cele două echipe constănțene”, a declarat vicepreședintele FC Farul, Cristi Munteanu.

Sursa: Cuget Liber

30 Jul. 2012, 13:06 Diverse
Pe aceeași temă