SC Oțelul învinge, dar nu convinge. Succes la limită cu Minaur Baia Mare și intră în grupul celor cinci echipe cu 25 de puncte. Cristi Munteanu remarcă absența lui Dorinel Munteanu: ”El e dirijorul și compozitorul”

Andrei PASCU 15 Nov. 2022, 23:32 Liga 2
SC Oțelul învinge, dar nu convinge. Succes la limită cu Minaur Baia Mare și intră în grupul celor cinci echipe cu 25 de puncte. Cristi Munteanu remarcă absența lui Dorinel Munteanu: ”El e dirijorul și compozitorul”

SC Oțelul a avut un meci greu cu Minaur Baia Mare, în etapa a 14-a a Ligii 2.

Chiar dacă a întâlnit o formație din partea inferioară a clasamentului, clubul din Galați a câștigat la limită, scor 1-0, ajungând la 25 de puncte, dar rămânând, din cauza golaverajului, în afara locurilor de play-off.

Vasile Jardan a adus victoria pentru SC Oțelul în partida cu Minaur Baia Mare. Reacția lui Cristian Munteanu 

Un singur gol a făcut diferența în partida de marți seară, iar eroul echipei SC Oțelul a fost Vasile Jardan (foto articol), care a marcat în minutul 37. A fost un final greu pentru trupa lui Dorinel Munteanu, care a fost scoasă, din nou, la fel ca și în rundele trecute din Liga 2 sau în anumite partide de Cupa României și de portarul Cosmin Dur-Bozoancă.

Cristian Munteanu, după SC Oțelul – Minaur 1-0: ”A zis și Dorinel că ne dorim nouă puncte în trei meciuri”

Trei puncte mari pentru SC Oțelul, care acumulase doar un punct în precedentele trei etape, iar la interviuri Cristian Munteanu, managerul executiv, a avut un discurs de mulțumire față de jucători.

Cristian Munteanu i-a ținut locul lui Dorinel Munteanu, încă suspendat în urma eliminării din partida cu Unirea Slobozia, și a declarat că duelul putea fi mai simplu pentru SC Oțelul dacă antrenorul ar fi fost pe bancă.

Suntem la egalitate de puncte cu echipa de pe locul 3. Venim după meciuri în campionat în care am luat doar un punct, dar azi echipa noastră a jucat și cu sufletul. Le mulțumesc spectatorilor care au fost la meci, au susținut echipa, băieții, au încurajat până în ultimul minut.

E o victorie cu o echipă bună, pentru că Baia Mare are jucători valoroși, un antrenor valoros și consider că am câștigat un meci important. Pentru noi, era ca și o finală acest meci și mai avem două. A zis și Dorinel că ne dorim nouă puncte în trei meciuri.

E foarte greu pentru Dorinel să vadă meciul de acasă. Emoțiile sunt mari. Noi suntem aici, live, suferim foarte mult, dar mă gândesc la el, săracul, în fața televizorului, suferința e și mai mare. Mă gândesc că e greu fără el pe bancă, e dirijorul acestei echipe. El e și dirijor, și compozitor, și tot ce se poate. Ne bucurăm că i-am făcut o bucurie și sunt convins că lucrurile vor fi mai bune când va fi pe bancă.

În momente grele, antrenorul e mintea limpede de pe bancă, ia decizii, știe ce să le spună jucătorilor. Dorinel e dirijorul acestei echipe și ne-a lipsit”, a spus Cristian Munteanu la microfonul Digi Sport.

  • SC Oțelul: Dur-Bozoancă – Andr. Rus (Farcaș 52′), Yabre, Azinovic, D. Panait – Cisotti (Cireș 75′), I. Neagu (cpt.), Jardan – Laur. Maxim (Mitoi 75′), Bokhashvili (Berisha 75′), A. Nica (Mih. Adăscăliței 61′)
    Rezerve neutilizate: R. Pop – Markovic, Kip, Ghiocel

Cristian Munteanu vrea șase puncte din ultimele meciuri din 2022

Cristian Munteanu a analizat și cum a mers SC Oțelul în ultimele meciuri, în special în aceste ultime două partide, din care a ieșit cu fruntea sus. A făcut remiză cu FCSB în grupele Cupei României, iar ulterior a trecut de Minaur Baia Mare la limită.

Gălățenii vor să termine cu punctaj maxim ultimele etape din 2022, din Liga 2, să învingă Ripensia în deplasare și Metaloglobus pe teren propriu.

FCSB a fost o echipă cu jucători valoroși, care a jucat pe atac. Baia Mare, pe faza noastră de atac, s-a apărat cu cinci jucători. Cu FCSB, echipă care joacă, a fost un meci spectaculos. De aceea, băieții noștri la meciul cu FCSB au arătat foarte bine, dar acum a trebuit să deschidă apărarea.

Cum spuneam pe vremuri, Minaur a venit cu autobuzul în fața careului. De aceea ne bucurăm că am câștigat cu o echipă care nu are ce pierde, nu are drept de promovare, nu are presiune. Presiunea era pe noi.

Publicul e mulțumit cu echipa în Liga 1 și e normal să dorească lucrul acesta. Toți ne dorim lucrul acesta, dar trebuie făcute cu cap lucrurile. Riști să te hazardezi și să nu mai iei nimic. Pentru suporteri, echipa muncește, dă tot ce poate. Acum am jucat cu Minaur, zilele trecute am jucat cu FCSB.

Suporterii merită să revină în Liga 1”, a mai spus Cristian Munteanu.

SC Oțelul, la egalitate cu alte patru echipe din Liga 2

SC Oțelul este pe locul 7 în Liga 2, cu 25 de puncte. Unirea Slobozia este pe 2, cu 28 de puncte, iar pe primul loc e Steaua, cu 32 de puncte. După Unirea Slobozia, pe lângă SC Oțelul, mai sunt și alte echipe cu 25 de puncte, patru la număr, FK Miercurea Ciuc, Poli Iași, Gloria Buzău și Unirea Dej. Minaur Baia Mare e pe locul 15 în Liga 2, cu 14 puncte.

Dacă SC Oțelul va juca pe terenul Ripensiei în runda a 15-a din Liga 2, Minaur Baia Mare va primi vizita formației Viitorul Pandurii.

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-la-primul-esec-in-campionat-cu-mihai-iosif-fostul-rapidist-dupa-jocul-de-la-galati-pacat-au-calcat-careul-jumatate-de-ocazie-1-0-19253939

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-galati-minaur-baia-mare-se-joaca-de-la-ora-2030-echipa-lui-dorinel-munteanu-spera-sa-revina-pe-locurile-de-play-off-maramuresenii-sunt-neinvinsi-in-liga-2-cu-mihai-iosif-antrenor-19253893

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-victorie-a-lui-dinamo-impotriva-lui-dorin-serdean-instanta-a-respins-contestatia-formulata-de-patronul-din-acte-impotriva-planului-de-reorganizare-modificat-19253903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-unul-dintre-adversarii-cu-care-nationala-u21-a-romaniei-isi-masoara-fortele-in-aceasta-perioada-de-pregatire-in-lotul-lui-emil-sandoi-se-afla-un-singur-jucator-convocat-din-liga-2-19253899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-catinean-a-jucat-pentru-unirea-dej-dupa-noua-luni-a-purtat-banderola-cu-gloria-buzau-a-fost-o-senzatie-foarte-frumoasa-ultimele-sapte-luni-au-trecut-greu-19253885

Andrei PASCU 15 Nov. 2022, 23:32 Liga 2
Pe aceeași temă