Fanii Petrolului strâng bani pentru rivala Rapid

Marius ANGHEL 09 Jun. 2014, 13:42 Diverse
Fanii Petrolului** strâng bani pentru rivala Rapid

Suporterii echipei Petrolul Ploiești au postat pe o pagina lor de Facebook un îndemn pentru a ajuta financiar clubul Rapid în demersul de a strânge suma necesară achitării taxelor recursului la TAS.

„Galeria Petrolului, alături de voi” și „Rapid trăiește prin noi”, au scris fanii ploieșteni pe pagina lor de Facebook.

Majoritatea suporterilor care a vizitat pagina a fost de acord cu inițiativa liderilor de a sprijini clubul Rapid. „Ă‚sta este adevăratul derby din România, nu alea fabricate de miliție și armată”, a scris un fan. Un alt suporter consideră că așa ar trebui să se manifeste orice rivalitate: „Așa ar trebui să fie orice rivalitate, frumos!”, în timp ce un al treilea susținător petrolist a făcut propunerea de a strânge bani într-o urnă, într-un local unde se întâlnesc fanii ploieșteni.

Gruparea FC Rapid a anunțat prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial al clubului că suporterii giuleșteni au donat suma de 58.913,91 lei și 521,50 euro, bani pe care îi va cheltui într-un mod cât se poate de transparent.

FC Rapid a deschis acțiune împotriva deciziei Comisiei de Apel a Administrației de Licențiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, achitând, joi, suma de 1.000 de franci elvețieni, reprezentând taxa de înscriere a recursului, iar vineri a trimis la Lausanne toată documentația printr-un curier.

Clubul giuleștean, aflat în procedură de insolvență, traversează o acută criză financiară și nu dispunea de suma necesară recursului la TAS. Termenul de recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne este de 21 de zile de la comunicarea deciziei, acesta expirând sâmbătă.

Comisia de Apel a Sistemului Național de licențiere a respins, la 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitivă și executorie pe plan național. Anterior, la 10 mai, instanța de fond a Administrației de licențiere din cadrul FRF respinsese dosarul FC Rapid din cauza datoriilor în valoare de 900.000 de euro către foștii jucători Julio Cesar și Daniel Paulista.

Formația Rapid evoluează în prezent în Liga a II-a, acolo unde a fost retrogradată în vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanța de la Lausanne a decis atunci că Rapid, care câștigase barajul de menținere în primul eșalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua în Liga I având în vedere că nu îndeplinise condițiile de licențiere pentru sezonul 2013-2014.

În cazul în care Rapid, grupare care și-a asigurat deja promovarea în plan sportiv, primește un răspuns negativ de la TAS, în locul său va intra în Liga I formația FC Clinceni.

Articol scris de Adrian ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 09 Jun. 2014, 13:42 Diverse
Pe aceeași temă