El e „Puiu Călinescu” din fotbalul românesc: „Seamănă fizic cu celebrul actor. Toți știu de porecla asta”. Fotbalistul e piesă importantă la Petrolul

Marius ANGHEL 04 Feb. 2019, 10:32 Diverse

Cristian Vlad, președintele clubului Petrolul Ploiești, echipă aflată pe locul 3 la finalul primei părți a Ligii 2, a vorbit la ProSport LIVE, despre unul dintre cei mai importanți oameni din lot, Laurențiu Marinescu, mijlocașul de 34 de ani având și o „caracteristică” aparte: asemănarea cu Puiu Călinescu, unul dintre cei mai mari actori români, decedat în 1997, la vârsta de 76 de ani, și cunoscut publicului larg și datorită seriei „Brigada Diverse”.

„Marinescu ar câștiga orice duel unu la unu cu mine. «Marin» e un jucător extraordinar, cum rar mai găsim. Nea Puiu… și colegii lui de acum știu de porecla asta. Seamănă fizic cu celebrul actor, însă când intră pe teren e un catalizator a tot ceea ce înseamnă jucătorii tineri.

Și noi încercăm să-l sprijinim, și tot respectul meu pentru el, de multe ori a luat jocul în mâinile proprii și a reușit. Dar, trebuie să-l protejăm, pentru că are și el o vârstă. Oricum, se găsește foarte rar un jucător cu așa calități”, a declarat președintele Petrolului, Cristian Vlad, la ProSport LIVE.

„Colegii îmi spuneau nea Puiu atunci când eram la Urziceni și porecla s-a păstrat”, a spus, în urmă cu câțiva ani, Marinescu.

Mijlocașul este un produs al Centrului de Copii și Juniori al Petrolului, echipă unde a evoluat până în 2009, după care s-a transferat la Unirea Urziceni. A mai activat la FCSB (2010-2011) și U Cluj (2011-2012), după care a revenit la echipa din Ploiești, câștigând Cupa României în 2013. În 2016 a ajuns la FC Voluntari, a trecut o scurtă perioadă pe la Dunărea Călărași, în vara trecută, după care s-a întors la Petrolul, alături de care are ca obiectiv revenirea în Liga 1.

Marius ANGHEL 04 Feb. 2019, 10:32 Diverse
Pe aceeași temă