Cristi Vlad rămâne în conducerea clubului Petrolul, ca reprezentant al celor care l-au contestat. Cine e înlocuitorul lui Mircea Dridea în AGA și când va fi ales noul președinte

Marius ANGHEL 20 May. 2019, 13:43 Diverse
  • Președintele demisionar Cristian Vlad rămâne în continuare în cadrul conducerii clubului Petrolul în funcția pe care o mai deținea.
  • În plus, Ion Haralambie a fost ales de glorii ca reprezentant al Asociaților Fondatori în Adunarea Generală a Asociaților (AGA), după ce Mircea Dridea a decis să demisioneze din această poziție.
  • Noul președinte al clubului Petrolul nu a fost ales, acest lucru putând să se întâmple după încheierea actualului sezon, pe 17 iunie.

 

La ședința care a avut loc vinerea trecută în incinta stadionului „Ilie Oană”, reprezentanții suporterilor Peluzei I „Ilie Oană” și USP au decis prin vot unanim, potrivit site-ului clubului aflat pe locul 4 în Liga 2, să îl mențină pe fostul președinte Cristi Vlad ca membru care să-i reprezinte în Asociaților Susținătorilor din cadrul Adunării Generale a Asociaților.

Suporterii Petrolului nu s-au decis în privința alegerii unui nou reprezentant al lor în conducerea clubului, astfel că au hotărât să îl mențină pe Vlad în funcție. Aceiași suporteri l-au contestat și înjurat aproape tot sezonul acesta pe fostul mijlocaș, care și-a dat demisia din funcția de președinte pe 27 aprilie, după meciul pierdut pe teren propriu de Petrolul cu Daco-Getica (scor 1-3).

Cu o zi mai înainte, gloriile Petrolului și-au desemnat un nou reprezentant al lor în Asociația Fondatorilor în AGA, după ce Mircea Dridea demisionase din această funcție. În locul lui a fost ales Ion Haralambie, fost portar al echipei în perioada anilor ’80.

Tot vineri a avut loc și Adunarea Generală a Asociaților clubului Petrolul în care au avut loc dezbateri cu privire la alegerea noului președinte al clubului, funcție care, până de curând, era deținută de Cristian Vlad, iar acum îl are ca interimar pe vicepreședintele Octavian Grigore. 

Gloriile l-au propus în această funcție pe Silviu Crângașu, actualul președinte al AJF Prahova, în timp ce din partea suporterilor, susținuți de antrenorul Gheorghe Mulțescu, s-a propus numirea unei firme de management sportiv care să se ocupe de destinele echipei. Cu aceasta din urmă a fost de acord și Mădălin Mihailovici, preprezentantul principalului acționar al clubului Petrolul, firma Veolia. Însă o decizie finală s-a decis să se ia pe 17 iunie, când va avea o nouă ședință a AGA.

Adunarea Generală a Asociaților clubului Petrolul e formată din trei membri: reprezentantul partenerului finanțator (Mădălin Mihailovici), reprezentantul membrilor fondatori (Ion Haralambie) și reprezentantul susținătorilor (Cristian Vlad).

„Ca urmare a organizării, în data de 17 mai 2019, a Adunării Asociaților Susținători, la propunerea reprezentanților suporterilor Peluzei I „Ilie Oană” și USP, decizia prin vot unanim a fost de menținere a d-lui Cristian Vlad ca reprezentant al Asociaților Susținători în AGA. Acesta va avea mandat limitat până la 17 iunie, 2019. Pentru acea dată a fost programată o nouă Adunare a Asociaților Susținatori, când se va stabili, prin vot, noul Delegat al Asociaților Susținători.

La aceeași dată a avut loc și Adunarea Generală a Asociaților, în cadrul căreia au avut loc dezbateri cu privire la alegerea noului președinte al Clubului Petrolul Ploiești, o hotărâre în acest sens urmând a fi luată la finalul sezonului competițional 2018-2019. De asemenea, ca urmare a propunerii venite din partea reprezentanților suporterilor, propunere susținută și de catre antrenorul echipei de fotbal FC Petrolul, dl. Gheorghe Mulțescu, decizia comună a fost identificarea unei firme de management sportiv de elită care sa preia managementul clubului pentru perioada următoare. Detaliile și deciziile referitoare la acest demers vor fi comunicate, de asemenea, în cadrul întâlnirii programate pentru data de 17 iunie 2019″, a anunțat clubul Petrolul.

Altfel, Petrolul joacă astăzi, de la ora 18:00, pe „Ilie Oană”, meciul cu ACS Poli Timișoara, echipă antrenată de Valeriu Răchită.

În acest moment, Petrolul se află pe locul 4, cu 71 de puncte, la două lungimi în spatele celor de la „U” Cluj, singura echipe pe care o mai pot depăși matematic în ultimele meciuri rămase de disputat din acest sezon al Ligii 2. Ploieștenii nu mai pot promova direct, încă au șanse la locul 3, care duce la barajul pentru promovare.

În ultimele două runde, Petrolul le va mai întâlni pe UTA (d) și Academica Clinceni (a), iar „U” Cluj mai are meciuri cu Sportul Snagov (a), CS Balotești (d) și Pandurii (a).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Republika News

Marius ANGHEL 20 May. 2019, 13:43 Diverse
Pe aceeași temă