Dragoș Firțulescu e aproape să semneze cu o nouă echipă după ce s-a despărțit de CSM. „La Vâlcea s-a greșit în vară”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Sep. 2016, 16:10 Diverse
Dragoș Firțulescu e aproape să semneze cu o nouă echipă după ce s-a despărțit de CSM.**

Fostul mijlocaș dreapta al CSM Râmnicu Vâlcea, Dragoș Firțulescu (27 ani), este în aceste zile în Dubai, acolo unde speră să semneze un contract bănos. Firțulescu a fost dezamăgit de modul în care s-a produs despărțirea de CSM Râmnicu Vâlcea, club alături de care își dorea să continue și în acest sezon, mai ales că la echipă venise antrenor Jerry Gane.

„Deocamdată, am două oferte, una din Moldova și una din Kuweit, dar sunt foarte aproape de a semna în Dubai, unde sunt de câteva zile. Pe viitor, însă,  sper să revin la CSM Râmnicu Vâlcea pentru că acolo m-am simțit bine, am fost ca acasă. Sincer, mi-au zis în vară să rămân în continuare la Vâlcea, dar nu mi s-a spus despre ce sumă era vorba pentru contractul meu. Ulterior, m-a deranjat foarte tare că nu m-au lăsat să mă mai antrenez cu echipa, în condițiile în care mai erau jucători care nu aveau contract cu clubul și se antrenau”, a explicat Dragoș Firțulescu.

Nu înțelege de ce a fost ținut pe bancă de Pelici

Mijlocașul de bandă nu își explică de ce, în primăvară, a fost ținut pe tușă în meciurile decisive pentru intrarea în play-off de către fostul antrenor al CSM-ului, Alexandru Pelici, care actualmente o pregătește pe CS Mioveni. „Ce nu am înțeles niciodată cât am fost la Vâlcea este faptul că, în primăvară, după ce am revenit după 10 zile în care avusesem glezna foarte umflată, am riscat și am jucat cu Pâncota. Am câștigat acel meci cu 2-1, eu am marcat în minutul 90 și astfel am păstrat șanse reale de a rămâne în play-off. Din ultimele două jocuri din sezonul regulat mai aveam nevoie doar de trei puncte. Nu am înțeles de ce, în aceste meciuri, nu am mai jucat de la început și am fost ținut rezervă. Nu știu dacă a înțeles cineva!”, a susținut jucătorul consacrat la Universitatea Craiova.

Lipsa omogenității e de vină pentru evoluția actuală a echipei: „S-a greșit în vară”

Dragoș Firțulescu crede că lipsa de omogenitate a făcut ca Vâlcea să sufere în acest start de campionat, în care a obținut o singură victorie în șase etape, iar jocul a suferit mult. „Părerea mea este că s-a greșit în vară, pentru că s-au adus prea mulți jucători noi. Era important să rămână un nucleu de anul trecut. Nu zic că acum nu sunt jucători valoroși la CSM, dar era importantă omogenitatea care o acumulasem noi. De exemplu, eu știam sigur că, dacă plec în cea mai mare viteză spre poartă, Neagoe sigur va risca și va încerca să paseze decisiv. Aveam mare încredere în linia de apărare, care nu se schimbase aproape deloc. Îmi pare rău ca nu sunt rezultate, dar, până la urmă, cred ca vor apare, pentru că antrenorul Jerry Gane știe să motiveze jucătorii foarte bine, îi trebuie doar timp”, a mai declarat fostul jucător al CSM Râmnicu Vâlcea.

După șase etape disputate în Liga a 2-a, CSM Râmnicu Vâlcea ocupă un modest loc 14, mult sub așteptările fanilor, la doar două puncte de primul loc retrogradabil.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Sep. 2016, 16:10 Diverse
Pe aceeași temă