Decizie drastică a suporterilor Farului: nu vor mai susține nicio echipă sportivă până cea de fotbal nu va fi salvată

Marius ANGHEL 11 May. 2013, 14:41 Diverse
Decizie drastică a suporterilor Farului:** nu vor mai susține nicio echipă sportivă până cea de fotbal nu va fi salvată

Asociația Suporterilor F.C. Farul Constanța a emis astăzi de dimineață un comunicat în care mulțumește persoanelor care li s-au alăturat la mitingurile organizate în zilele de 26 aprilie și 9 mai. Totodată, în comunicat, aceștia anunță decizia drastică de a nu mai susține nicio formație susținută de Consiliul Județean și/sau Local Constanța, indiferent de competițiile în care acestea sunt angrenate: handbal, volei, rugby și baschet. Decizia se va menține în toată perioada în care echipa de fotbal reprezentativă județului Constanța nu va fi ajutată și va fi lăsată să de desființeze sau să se chinuie în ligile inferioare.

Asociația Suporterilor F.C. Farul Constanța anunță că nu este de acord cu închirierea stadionului „Farul” pentru alte „echipe fără oraș, fără suporteri și fără identitate”, indiferent de sumele oferite, bineînțeles aici referindu-se la Viitorul Constanța.

În altă ordine de idei, suporterii echipei constănțene au anunțat că după meciul de astăzi contra Chindiei, indiferent de rezultatul acestuia, vor face al treilea miting pentru sensibilizarea oamenilor de afaceri și a lui Gheorghe Bosânceanu pentru salvarea Farului.

Vă reamintim că Farul a învins astăzi pe Chindia Târgoviște cu 4-1 și a părăsit ultima poziție a clasamentului Seriei I, acum fiind la 2 și 3 locuri distanță față de locurile retrogradabile.

Iată comunicatul emis de Asociația Suporterilor F.C. Farul Constanța:

„Comunicat de presă

Asociația Suporterilor F.C. Farul Constanța dorește să își exprime recunoștința față de toți cei care au ales să se alăture demersurilor noastre, fie prin participarea directă la mitingurile organizate in zilele de 26 aprilie și 9 mai, prin mesajele de susținere transmise pe rețelele de socializare și chiar personal. Dorim să mulțumim și reprezentanților mass-media, care au ales să facă strigătul nostru cunoscut, nu numai în Constanța, dar și la nivel național.
Indiferent de soluționarea pozitivă sau nu a revendicărilor noastre, am dori să anunțăm, de pe acum, că începând cu data de 10.05.2013, membrii Asociatia Suporterilor „Farul Constanta”, cât și asociații acesteia, nu vor mai participa la meciurile de „acasă” ale tuturor echipelor susținute de către Consiliul Județean și/sau Local Constanța – indiferent de competițiile în care acestea sunt sau vor fi angrenate – și anume: handbal (masculin și feminin); volei (masculin și feminin), rugby și baschet. Indiferent de pasiunile pe care le stârnesc aceste echipe și de rezultatele pe care le obțin, acestea nu vor putea niciodată să fie apreciate la justa lor valoare, atât timp cât echipa de fotbal „numărul 1” a orașului și a județului se va desființa sau se va zbate în anonimatul ligilor inferioare.
Dorim să subliniem, încă o dată, faptul că nu suntem și nici nu am fost de acord cu politica de închiriere a Stadionului „Farul” sau de permitere a desfășurării de meciuri jucate de echipe fără oraș, fără suporteri și fără identitate, indiferent de sumele care ar putea rotunji – pe moment – bugetul clubului.
Pe cât de mult ne deranjează letargia și pasivitatea altora, pe atât de mult ne motivează implicarea celor ce susțin cauza noastră. Astfel, vom continua aceste acțiuni de sensiblizare, pe durata nedeterminată, până vom realiza ceea ce ne-am propus! ÎMPREUNĂ‚ VOM SALVA FARUL!!
Tocmai în spiritul celor expuse mai sus, avem datoria de a vă invita să ni vă alăturați sambata 11 mai 2013 la meciul dintre F.C. Farul și Chindia Târgoviște, ce va fi urmat, indiferent de rezultatul partidei de încă un miting autorizat! Plecarea este programată pentru ora 13:00 de la Tribuna oficială a Stadionului „Farul”!

Cei ce refuză să lupte au pierdut dinainte bătălia!

ÎMPREUNĂ‚ SALVĂ‚M FARUL!!

Asociatia Suporterilor „Farul Constanta”
Presedinte, Anghel Alexandru Daniel                                             Vicepresedinte, Alupoae Andrei

                                                 Purtator de cuvant, Buga Alexandru”

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 11 May. 2013, 14:41 Diverse
Pe aceeași temă