Dacian Nastai caută copii care să joace „fotbal pe uliță”. Proiectul inițiat de FRF începe la Satu Mare

Marius ANGHEL 02 Apr. 2015, 12:52 Diverse
Dacian Nastai caută copii care să joace

Federația Română de Fotbal va porni în acest an un nou program de atragere a copiilor spre mișcare și implicit spre fotbal. Proiectul „fotbal pe uliță” ce se va derula, firesc, în mediul rural speră să atragă cât mai mulți copii din clasele I-IV care nu sunt legitimați. La nivelul județului Satu Mare, de acest proiect se ocupă profesorul Dacian Nastai de la LPS, cel care e și antrenor federal zonal.

Nastai a oferit, pentru Gazeta de Nord-Vest, amănunte despre modul în care vor fi atrași copiii spre această acțiune și care au fost locațiile alese. „E vorba în prima fază de comuna Micula. Voi merge în fiecare joi de la ora 18 la sala de sport din localitate. Avem deja 20 de copii pe care îi voi pregăti gratuit. Sper să le placă și să rămână și pe viitor în fenomen”, a spus Dacian Nastai. Inițial, profesorul se gândise să-i aducă săptămânal pe copii la Satu Mare, însă a renunțat la idee: „E mult mai simplu însă să mă deplasez eu la ei. Am purtat discuții deja cu cei din Dorolț și Ardud și voi merge oriunde în județ unde mi se va asigura o locație și bineînțeles voi avea copii doritori de mișcare”.

Legat de finalitatea proiectului, Nastai spune că după șase luni de la lansare, la Casa Fotbalului va avea loc o evaluare: „Dacă vor fi pozitive reacțiile din țară vom continua la scară largă”.

Legat de activitatea de la Centrul de copii și juniori de la Olimpia, unde a fost desemnat șef, Dacian Nastai speră ca și acolo în scurt timp să vină cu o nouă inițiativă. „Umblu la nivel de Liga a 4-a juniori și urmăresc jucătorii care sar în evidență. Vreau să facem o listă să-i ținem sub observație și apoi să-i vedem pe toți la mai multe partide gen trial. Sunt copii talentați de care trebuie să ne ocupăm, deja am notat câteva nume de la Dorolț și Beltiug” a mai spus Nastai pentru Gazeta de Nord-Vest.

Marius ANGHEL 02 Apr. 2015, 12:52 Diverse
Pe aceeași temă