Dacia Unirea are din nou juniori la lotul național. ‘Acordăm o atenție deosebită creșterii copiilor și rezultatele încep deja să apară’

Marius ANGHEL 10 Jan. 2017, 12:52 Diverse
Dacia Unirea are din nou juniori la lotul național.** 'Acordăm o atenție deosebită creșterii copiilor și rezultatele încep deja să apară'

Președintele Daciei Unirea, Valentin Avramescu spune că anul recent încheiat a fost unul bun pentru fotbaliștii juniori ai clubului de la Dunăre. Patru juniori, trei născuți în 2002, Robert Chirilă, Răzvan Păvălache, Gabriel Ion, și unul în 2001, Sabin Moroșan, au cochetat cu loturile naționale, iar doi dintre ei au trecut și examene finale care au avut loc la Tărlungeni.

„Clubul nostru nu este preocupat numai de echipa de seniori, noi acordăm o atenție deosebită creșterii copiilor și rezultatele încep deja să apară. Iar după câțiva ani de la reorganizare, Centrul de copii și juniori începe să dea roade. Chirilă a fost cooptat în lotul 2002, Moroșan face parte din lotul lărgit, iar ceilalți doi jucători convocați, mijlocașii Păvălache și Ion, au ajuns până în fazele finale ale acțiunilor de selecție. Vrem să creștem jucători care mai întâi să evolueze la echipa noastră de seniori apoi să facă pasul spre marile cluburi din țară”, a declarat Valentin Avramescu pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Cei trei fotbaliști născuți în 2002 au jucat în turul campionatului la juniorii C sub comanda profesorului Cătălin Teodor, iar evoluțiile lor foarte bune i-au propulsat la formația de juniori B, unde în această perioadă se antrenează sub îndrumarea lui Costel Roșu.

„Chirilă este un portar despre care se va vorbi, pentru că are calități fizice, la 15 ani are deja 1,75 m, este și un copil muncitor și ambițios. Însă la echipa juniorilor C de la Dacia Unirea mai sunt copii talentați, iar acest lucru se poate vedea și prin prisma locurilor pe care cele două echipe ale noastre le ocupă în clasament la finalul turului campionatului rezervat acestei categorii de vârstă. La juniori C, Dacia Unirea are două echipe înscrise, cea de 2002 se află pe primul loc, iar cea de 2003 pe poziția a doua. Anul trecut am fost calificați la etapa de zonă unde am învins-o pe LPS Buzău, dar am pierdut calificarea după înfrângerea suferită în meciul cu Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, anul acesta sper să trecem de această etapă”, a declarat profesorul Cătălin Teodor.

În altă ordine de idei, în luna februarie, juniorii A, B și A1 vor merge în cantonament la Slănic Moldova, unde se vor pregăti sub îndrumarea antrenorilor Costel Roșu, Haralambie Antohi și Adrian Baldovin.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 10 Jan. 2017, 12:52 Diverse
Pe aceeași temă