Dacia Unirea a încheiat un parteneriat cu un club care a dat juniori la Academia lui Hagi și Dinamo

Marius ANGHEL 01 Sep. 2016, 12:32 Diverse
Dacia Unirea a încheiat un parteneriat** cu un club care a dat juniori la Academia lui Hagi și Dinamo

Dacia Unirea a încheiat de curând un parteneriat cu Luceafărul Brăila, clubul de la care au plecat la Academia lui Gică Hagi și la Dinamo București peste 12 jucători. Astfel, talentele pe care școala de fotbal coordonată de Laurențiu Calu, Luceafărul, le va descoperi vor juca fotbal la Dacia Unirea.

„Am semnat cu Luceafărul Brăila un parteneriat pentru început la nivelul juniorilor B, apoi și la alte grupe. Copiii acestui club s-au transferat la noi și vor reprezenta Dacia Unirea în Campionatul Național rezervat juniorilor B. Însă această echipa va fi coordonată de cei de la Luceafărul. Ne dorim ca talentele care sunt descoperite de acest club să rămână pe plan local. Luceafărul a demonstrat în timp că are experiență în acest domeniu și mulți copii au plecat la alte echipe din țară. Însă noi ne dorim să colaborăm și cu celelalte cluburi de fotbal din Brăila”, a declarat Valentin Avramescu, președintele Daciei Unirea.

Tot cu acest prilej Avramescu a mai spus că în baza acestui contract de colaborare la echipa de seniori a Daciei Unirea a fost transferat Mădălin Calu, jucător revenit la Brăila după ce a fost legitimat la Viitorul Constanța. „În contextul acestui parteneriat l-am adus la noi și pe Mădălin Calu. Am profitat de faptul că el și-a reziliat colaborarea cu Viitorul Constanța și i-am oferit șansa de a se antrena cu echipa noastră de seniori”, a mai spus Avramescu.

Președintele clubului Luceafărul, Laurențiu Calu, privește cu optimism colaborarea cu echipa fanion a orașului Brăila. „În baza acestui parteneriat 18 fotbaliști născuți în anii 2001 și 2002, de la Luceafărul au acum ocazia să joace în campionatul juniorilor B sub îndrumarea lui Marius Coman și apoi la echipa mare, numai de ei depinde dacă vor face pasul la formația de seniori. Este prima noastră experiență de acest fel, sper ca echipa să crească în omogenitate și valoare și să obținem rezultate din ce în ce mai bune”, a precizat la rândul său Laurențiu Calu.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 01 Sep. 2016, 12:32 Diverse
Pe aceeași temă