Cupa Sergiu Radu, bucuria copiilor de sărbători. Atletico Madrid și CS U Craiova s-au impus la turneul organizat la Râmnicu Vâlcea

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 21 Dec. 2015, 14:43 Diverse

Tradiționala competiție de fotbal pentru copii organizată la Râmnicu Vâlcea la fiecare final de an, Cupa Sergiu Radu, și-a desfășurat duminică cea de-a șasea ediție, în locația obișnuită, Sala Sporturilor Traian. La acest turneu au participat opt echipe, repartizate pe două categorii de vârstă.

Astfel, la grupa de juniori născuți în anii 2000 a câștigat Atletico Madrid (Academia din București), urmată în clasament de Lykaios Râmnicu Vâlcea, CSM Râmnicu Vâlcea și CN „Gib Mihăescu” Drăgășani. La categoria copiilor născuți în anul 2003 s-a impus CS U Craiova, urmată de Atletic Bradu, Hidro Râmnicu Vâlcea și Inter Galaxy București.

La festivitatea de premiere, toții copiii au primit premii, diplome și cupe.

Organizatorul turneului a fost profesorul Narcis Enăchescu, în partenierat cu CS Hidro, AJF Vâlcea și DJTS Vâlcea. Sponsorii turneului au fost impresarul Sergiu Radu, Zoomserie, Terasa Camelot Căciulata, Fitness Cool, Academia del Gusto și SC Cătănoiu.

În încheierea turneului a avut loc joc un demonstrativ, la care au participat fotbaliști cunoscuți aflați în activitate, precum frații Florin și Mihai Costea, Bogdan Vătăjelu, Adrian Lupu, Samson Nwabueze, Lucian Iordache, alături de foști jucători precum Sergiu Radu, Alin Savu sau Cosmin Ursu și de arbitrul Adrian Comănescu.

Impresarul Sergiu Radu a dat mari emoții tuturor, ajungând cu mașina personală din Germania cu doar 10 minute înainte de premiere. Fostul internațional a preferat să vină cu mașina pentru a aduce toate cadourile pentru copii, însă a întârziat după ce a petrecut ore bune în vamă.

„Ne străduim să creăm condiții cât mai bune acestor copii, probabil că și noi la vârsta lor, dacă am fi avut posibilități să jucăm la asemenea turnee, așa bine organizate, ne-ar fi fost mai ușor. Încercăm să fim alături de copii, prin organizarea acestui turneu, împreună cu sponsorii, cu profesorul Narcis Enăchescu, fără de care acest turneu nu ar fi fost posibil, având în vedere că eu sunt mai mult plecat în străinătate. Îmi face mare plăcere și bucurie să fiu an de an alături de acești copilași, să văd cum se dezvoltă pentru a deveni fotbaliști și a ajunge unde își doresc. Ideea este să îi facem fericiți, să le oferim cadouri în preajma Crăciunului, sper că am reușit” a declarat la final inițiatorul turneului, fostul international Sergiu Radu.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 21 Dec. 2015, 14:43 Diverse
Pe aceeași temă