Contra e convins că ACS Poli va promova, dar îi face și o recomandare: „În Liga I au nevoie de sprijinul suporterilor”

Marius ANGHEL 30 Dec. 2012, 14:44 Diverse
Contra e convins că ACS Poli va promova, dar îi face și o recomandare:**

Antrenor la Petrolul Ploiești în Liga I, Cosmin Contra s-a întors de sărbători acasă la Timișoara, unde a încins și o miuță cu vechii săi prieteni. În vară se discuta de o implicare a lui „Guriță” la ACS Poli, dar totul a rămas la nivel de vorbe. Fostul internațional a vorbit înainte de Revelion despre dorințele sale din 2013 dar și despre noua echipă bănățeană.

Contra s-a dezmorțit după Crăciun alături de familia fotbalistică Rotariu: Ilie, Iosif și Dorinel, „Pepu” Țurcaș și alți prieteni din zonă, arătând că ar putea face față și acum pe teren. Tehnicianul „lupilor galbeni” își va petrece trecerea în noul an alături de cei dragi. „Întotdeauna e plăcut să-ți vezi prietenii și să faci o mișcare după sărbători”, a spus „Guriță”. Acesta are și o mare dorință pentru 2013: „Echipa mea Petrolul să-și îndeplinească obiectivele… Dacă vom câștiga Cupa va fi meritul jucătorilor. Sper să facem un oraș fericit”.

„Dacă nu am fost solicitat să vin la Timișoara, drumul m-a dus la Ploiești”

Deși înaintea sezonului 2012-13 autoritățile timișorene anunțau că Paul Codrea și Cosmin Contra fac parte din planurile noii echipe, nu s-a făcut nimic concret în acest sens. Fostul antrenor al lui FC Politehnica în „era Iancu” s-a reorientat atunci către Spania, a antrenat formația de ligă a treia Fuenlabrada, apoi a fost solicitat la Petrolul.

    „Nu au fost decât zvonuri, nu am avut nicio discuție cu autoritățile locale în privința venirii mele la Timișoara. Cei din actuala conducere sau politicul, cei care au făcut această societate, s-au gândit la alți oameni care să conducă clubul în momentul de față. Le doresc multe succese, să revină pe prima scenă a fotbalului românesc, le doresc să închege o echipă puternică aici și la anul să nu se facă de râs în prima divizie. Eu cred că în Divizia B e certă favorită la promovare. Trebuie să se gândească ce vor face la anul în Liga I”, a spus Cosmin Contra, antrenor Petrolul Ploiești.

Tânărul tehnician timișorean crede că adevărata provocare pentru șefii lui ACS Poli e să atragă fanii dizidenți alături de echipă în Liga I, acolo unde lupta va fi mult mai grea.

    „Cei care conduc acum această societate, Recașul împreună cu fosta Poli, ar trebui să facă în așa fel încât să atragă suporterii lângă echipă, pentru că dacă la anul vor juca în Liga I vor avea nevoie de sprijinul suporterilor și ar fi frumos să vedem din nou stadionul plin la Timișoara. Prin modul în care vor gestiona ei această problemă vom vedea dacă se vor întoarce suporterii lângă echipă”, a adăugat Contra.

Fostul polist mai recunoaște că va fi ciudat dacă în toamna viitoare își va înfrunta echipa din orașul său. „Va fi ciudat, dar dacă nu am fost solicitat să vin la Timișoara, drumul m-a dus la Ploiești, unde am fost dorit, și îmi fac foarte bine treaba acolo unde sunt, sunt profesionist și voi munci cu toate puterile ca Petrolul să devină o forță în fotbalul românesc”, a concluzionat Cosmin Contra.

Actualul său club, Petrolul Ploiești se află pe locul 6 în Liga I și în semifinalele Cupei României, acolo unde se va întâlni cu „coșmarul” alb-violeților din 2011: Oțelul Galați.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 30 Dec. 2012, 14:44 Diverse
Pe aceeași temă