Conducerea clubului UTA se pune între primarul Aradului și suporterii echipei, îndemnând la „înțelegere, unire și nu dezbinare. Pentru un obiectiv”

Marius ANGHEL 26 Aug. 2017, 16:15 Diverse
Conducerea clubului UTA se pune între primarul Aradului și suporterii echipei,** îndemnând la

La două zile după ce primarul Aradului, Gheorghe Falcă, anunța că UTA va juca la Șiria și în acest sezon, fiindcă stadionul Motorul nu va fi refăcut prea rapid, și la o zi după ce Suporter Club UTA îl taxa dur pe edil, transmițând un comunicat cu titlul: „Primarul Aradului minte și manipulează!”, conducerea clubului UTA Arad și-a spus părerea despre acest subiect pe site-ul oficial al echipei. Șefii formației din Liga 2 se pun între Falcă și suporteri, îndemnând la „Înțelegere, unire și nu dezbinare. Pentru un obiectiv”.

Iată comunicatul conducerii UTA:

„Înțelegere, unire și nu dezbinare. Pentru un obiectiv

Parteneriatul clubului UTA cu Primăria Municipiului Arad continuă să fie unul puternic, în condițiile în care finanțarea privată este insuficientă pentru un parcurs constant la nivel ridicat, iar vânzarea de jucători reprezintă o circumstanță favorabilă, dar care poate să nu se repete în fiecare an. Clubul se bazează pe cei doi piloni importanți: administrația locală și suporterii. În privința acestora, nu putem să le îngrădim dreptul la exprimare, însă precizăm că nu susținem ultimele lor poziții referitoare la jucarea meciurilor de pe teren propriu la Șiria. Sperăm să existe înțelegere între toate părțile implicate în bunul mers al clubului UTA, pentru a putea continua fără sincope majore pe drumul nostru către Liga I.

Clubul UTA este interesat să aibă condiții cât mai bune de pregătire și joc necesare pentru îndeplinirea obiectivului imediat, promovarea în Liga I, dar și în perspectiva anilor viitori când ne propunem să țintim performanțe mai importante. Din acest motiv am considerat că un gazon hibrid ar fi o soluție mai bună pentru terenul „Motorul”, deoarece prezintă o garanție mai mare în caz de vreme nefavorabilă și este mult mai ușor de întreținut. La acest sistem de gazon, suprafața de joc este gazon natural, cu gazon sintetic doar la bază, pentru evitarea stării de teren cu noroi, având garanție șase ani față de o perioadă de garanție inexistentă la cel cu gazon natural. Apreciem eforturile Primăriei Municipiului Arad de a moderniza bazele sportive „Francisc Neuman” și „Motorul”, cunoscând totodată și prevederile legale privind achizițiile publice. Suntem mulțumiți de condițiile oferite de stadionul din Șiria și mulțumim pe această cale și primăriei de acolo. Obiectivul stabilit și investițiile în jucători au fost făcute luând în calcul și varianta de a juca tot campionatul la Șiria, de aceea clubul nu mai admite ca scuză din partea jucătorilor sau staff-ului tehnic starea terenului ori alte condiții legate de acel stadion”.

În meciul de astăzi de la Sibiu, pierdut de UTA cu 2-0 în fața Hermannstadtului, suporterii arădeni nu l-au iertat pe primarul Gheorghe Falcă și i-au adresat din nou injurii pentru că echipa lor favorită nu poate beneficia de un stadion pe raza orașului Arad și e nevoită să joace meciurile de pe teren propriu la Șiria.

Marius ANGHEL 26 Aug. 2017, 16:15 Diverse
Pe aceeași temă