„Ionuț Popa are nevoie de ajutorul vostru!” ACS Poli și Poli Iași, două dintre cluburile la care a antrenat „Popică”, vorbesc despre starea de sănătate a arădeanului: „S-a agravat recent”

Marius ANGHEL 01 Jul. 2019, 09:45 Diverse

Ionuț Popa (66 de ani), unul dintre cei mai carismatici antrenori din România, ultima dată pe banca celor de la UTA, e grav bolnav, de la începutul lunii martie fiind în concediu medical și apoi liber de contract.

Experimentatul antrenor arădean acuză probleme de sănătate de pe la mijlocul lunii ianuarie, trecând pe la mai mulți medici din Arad, Iași, Timișoara sau Cluj-Napoca. Inițial, se părea că vorbim despre o semipareză facială, dar starea de rău a persistat și după sesiunile de fizioterapie. De la începutul lunii martie, un doctor neurolog de la Spitalul Clinic Județean din Timișoara i-a impus restricții clare legate de stilul de viață și, astfel, nu a mai condus antrenamentele UTA-ei și nici nu a luat pe bancă la jocurile din campionat. În locul său, secundul Cristian Păcurar a condus „Bătrâna Doamnă” în ultimele 14 etape ale sezonului recent încheiat. Ultimul meci în care Ionuț Popa a stat pe bancă a fost cel din etapa a 24-a, de la victoria de la Arad cu ACS Poli (2-1).

Unul dintre cluburile pe care le-a antrenat în cariera sa, ACS Poli Timișoara, a emis un comunicat în care îi îndeamnă pe toți iubitorii de fotbal care vor să-l ajute cu bani pe Ionuț Popa o pot face donând în contul bancar al fiicei tehnicianului.

„Fostul nostru antrenor, Ionuț Popa, are nevoie de ajutorul vostru! Acesta suferă de mai multe luni din cauza problemelor de sănătate, care au implicat cheltuieli medicale semnificative. Starea sa s-a agravat recent și acum are nevoie mai mult ca oricând de susținerea noastră.

Ne aducem cu toții aminte de rezultatele extraordinare reușite de Ionuț Popa ca antrenor la Poli Timișoara: salvarea de la -14 puncte, o reușită unică la nivelul Ligii 1, finala Cupei Ligii și semifinala Cupei României, toate într-unul din cele mai spectaculoase sezoane din istoria fotbalului timișorean. Mai presus de acestea, însă, reținem implicarea sa în momentele dificile pe care le-am întâmpinat împreună și culoarea pe care Popică o aduce sportului nostru.

Cei care pot și doresc să îl susțină în vederea acoperirii costurilor tratamentului său, o pot face printr-o donație în contul:

Raiffeisen Bank
RO51 RZBR 000 0600 1141 5017

Titularul contului este fiica fostului nostru antrenor, Medamira Popa.

Vă mulțumim!

Radu Birlică (administrator special)”, se arată pe siteul celor de la ACS Poli Timișoara.

Și o altă echipă pe care a antrenat-o Ionuț Popa, Poli Iași, a avut, la rândul ei, un mesaj de susținere pentru arădean, îndemnându-i, totodată, pe suporterii clubului, să-l sprijine pe experimentatul tehnician în acest moment greu pe care îl traversează.

„Moldova a avut doi domnitori: Cuza și Ionuț Popa”
Acesta a fost unul din mesajele galeriei Politehnicii pentru Profesorul Ionuț Popa, un mesaj care i-a mers direct la inimă celui care a îndrăgit Iașul atât de mult încât adesea a spus că se simte mai mult ieșean decât arădean.

Acum, clubul nostru, prin vocea președintelui executiv, domnul Adrian Ambrosie, îndeamnă toți suporterii să fie alături de Ionuț Popa în această perioadă dificilă în care este încercat de grave probleme de sănătate.

Cei care doresc, pot dona în contul:
Raiffeisen Bank
RO51 RZBR 000 0600 1141 5017
Titular: Popa Medamira, fiica lui Ionuț Popa”
, a anunțat Poli Iași pe pagina sa de Facebook.

Marius ANGHEL 01 Jul. 2019, 09:45 Diverse
Pe aceeași temă