Bălășoiu, cel mai bun atacant în Franța!

12 Jun. 2009, 13:00 Diverse

Recentul turneu efectuat în Franța de o selecționată de juniori români a scos în evidență câteva posibile speranțe pentru fotbalul nostru. Pe lângă portarul devean Horvat, echipa română a mai avut un remarcat în persoana atacantul Cristian Bălășoiu de la FC Buftea. Tânărul atacant a câștigat trofeul de cel mai bun golgheter al turneului cu 5 reușite la doar 18 ani împliniți pe 23 aprilie.

Revenit în țară, Bălășoiu a avut amabilitatea de a ne povesti cum a decurs aventura franceză.

 

Ce a însemnat turneul din Franța pentru echipa română?

A fost un turneu dificil, cu echipe foarte bune, de valori apropiate. Am întâlnit jucători de certă valoare de la echipe cu nume, dar noi ne-am descurcat foarte bine. Dacă am fi avut și puțin noroc, am fi jucat finala mare. Așa a trebuit să ne mulțumim doar cu locul 3, dar cred că este o performanță bună oricum.

 

Cum te-ai descurcat acolo?

Am marcat 5 goluri în 5 meciuri. În primul meci cu Lille am marcat o dată. A urmat meciul cu United Cambridge, unde, din păcate, nu am reușit să mai marchez. Dar au venit restul meciurilor unde am marcat gol după gol. Cu Anderlecht o dată, apoi cu Katowice 2 goluri și în finala mică, cu Lens, am reușit golul victoriei.

 

Ai fost desemnat cel mai bun atacant al turneului?

Da, la festivitatea de premiere stăteam alături de toată echipa și organizatorii premiau echipele și jucătorii. Când au ajuns la cel mai bun atacant nu am mai auzit nimic. Așa că atunci când colegii mei mi-au zis: "Mergi că tu ești", nu știam ce să fac. Am luat-o la fugă până în față ca să îmi primesc trofeul…numai auzeam și numai știam nimic…a fost extraordinar

 

Ce părere ai de sezonul care s-a încheiat pentru echipa ta de club? Ești mulțumit cum ai jucat?

Sezonul care s-a încheiat a fost un sezon bun pentru mine personal. Am jucat bine, am marcat și 2 goluri. Mai ales al doilea gol este special pentru mine pentru că l-am marcat în poarta lui Dinamo. Din păcate, echipa nu a mers exact cum trebuia, am pierdut câteva meciuri la o diferență mare de scor, la unele meciuri am avut și ghinion. Dar acesta este fotbalul, din aceasta cauză este frumos. Nu îmi dau seama nici acum ce am avut, ce a fost cu echipa noastră.

 

 

Ce faci din vară? Rămâi la Buftea?

Nu știu nimic încă, eu mai am contract cu ei până în 2010, sa vedem. Acum, sincer să fiu, mai am oferte de la două echipe de Liga 2, dar să vedem ce va urma. Nu știu nimic sigur.

 

Ce ți-ai propus pentru sezonul următor?

Pentru sezonul următor mi-am propus să joc toate meciurile titular, pentru că acum este rândul meu ca junior să joc, fiind născut în 1991. Aș vrea să marchez 10 goluri și echipa la care o să evoluez în sezonul următor să promoveze în Liga 1. Cam asta e ce îmi doresc

 

Articol scris de Andrei Cristache

 

12 Jun. 2009, 13:00 Diverse
Pe aceeași temă