FC Argeș joacă la Buftea, cu Sportul Snagov, cu gândul la primul loc. Raul Costin: „Merităm să ajungem acolo după acest tur de campionat foarte bun”

Marius ANGHEL 27 Nov. 2018, 14:32 Campionat
FC Argeș joacă la Buftea, cu Sportul Snagov, cu gândul la primul loc.** Raul Costin:

După victoria cu Academica Clinceni (scor 1-0), FC Argeș întâlnește o nouă echipă din Ilfov care îi este superioară în clasament și pe care ar putea-o depăși dacă o învinge. Jucătorii lui Emil Săndoi nu vor mai evolua însă acasă, ci în deplasare, la Buftea, la baza federației, acolo unde a decis să mute meciul Sportul Snagov, adversara din etapa a 19-a, ultima a turului.

Căpitanul Raul Costin (33 de ani) își dorește ca FC Argeș să obțină o victorie în confruntarea de miercuri, programată de la ora 14:00, pentru a profita de situația de a urca pe un loc promovabil direct, chiar dacă acest obiectiv nu poate fi îndeplinit nici în acest sezon, din cauza formei în care este alcătuit clubul.

„Miercuri avem un meci foarte greu, dar e o partidă care ne place și consider că putem aduce toate punctele acasă. Avem oportunitatea să ajungem pe primul loc. În cazul unui succes îi vom depăși pe cei de la Sportul Snagov în clasament. Merităm să ajungem pe prima poziție după acest tur de campionat foarte bun. Nimeni nu se aștepta să avem parcursul acesta, dar, iată, că suntem în grafic. Atmosfera la echipă este foarte bună și mergem cu încredere la acest meci. Avem două eșecuri în cele 18 etape disputate. Această ediție de campioant este foarte disputată, nu există echipe mari și echipe mici. Noi ne-am încurcat la Farul și la Bacău. Până la finalul campionatului se vor mai pierde puncte neașteptate. Ați văzut că Petrolul s-a încurcat cu UTA, iar la noi oamenii erau nemulțumiți pe rețelele de socializare că nu am obținut o victorie mai categorică la Arad. Dacă o echipă leagă două victorii, poate ajunge sus în clasament, iar dacă pierde două jocuri la rând cade la mijlocul clasamentului. Vrem să terminăm în primele trei. Cu echipele de tradiție avem altă concentrare, cu cele mai slab cotate intervin și alți factori. Ați văzut ce terenuri au fost la Bacău și la Constanța. În rest, suntem mulțumiți, am marcat meci de meci, ne-am luptat de la egal la egal cu orice echipă, dar câteodată concentrarea lasă de dorit. Dacă nu aveam cele două eșecuri, eram pe primul loc. E presiune pe noi și dorim mai mult de la noi pentru că avem experiență”, a spus Costin, invitat luni, la emisiunea „Repriza de Sport”, la Antena 1 Pitești.

Înaintea desfășurării ultimei etape a turului, Sportul Snagov se află pe locul 2, cu 40 de puncte, la egalitate cu liderul Chindia, în timp ce FC Argeș se află pe poziția a 4-a, cu 38 de puncte.

„Vreau să ajung cu această echipă în Liga 1”

Mijlocașul echipei piteștene își dorește o promovare în Liga 1 cu FC Argeș. „Mă simt foarte bine la FC Argeș. Sunt de un an și jumătate la Pitești. Am ales cu inima deschisă să vin aici și vreau să ajung cu această echipă în Liga 1. Puțini știu că eu mi-am început cariera la Sporting Pitești, unde l-am avut antrenor pe domnul Tănase Dima. Sunt aici de un sezon si jumătate și nu mă gândesc să plec. Mi-a fost prezentat un proiect serios și am fost încântat. Încă pot evolua la nivel înalt, iar echipa asta merită să evolueze în primul eșalon. Avem jucători experimentați care au evoluat și în Liga 1, Buhăescu, Năstăsie, Enceanu, Șerban, Vișa, Vasile Gheorghe, Nilă, Tavi Popescu, plus conducerea tehnică. Suntem o familie unită și se vede plăcerea și dorința de a juca fotbal. Să sperăm că se vor rezolva și problemele cu actele pentru a putea promova în Liga 1”, a mai declarat căpitanul echipei din Trivale.

În primele 18 etape, Raul Costin a evoluat în 17 meciuri și a înscris un gol.

Enceanu ratează ultimele meciuri din 2018

Rareș Enceanu, mijlocașul lui FC Argeș va rata ultimele etape de campionat care se vor disputa în liga secundă până la finalul lui 2018.

Fotbalistul s-a accidentat în meciul de acum câteva zile cu Academica Clinceni și a devenit indisponibil. Intrat în repriza secundă, Enceanu a evoluat doar 20 de minute împotriva ilfovenilor, iar în aceste zile va fi supus unui control medical amănunțit pentru a i se stabili diagnosticul și perioada de recuperare.

Enceanu a fost legitimat la FC Argeș în timpul sezonului și până acum a evoluat în opt meciuri, marcând și două goluri.

FC Argeș mai are de disputat în 2018 trei meciuri, cu Sportul Snagov (d), CS Balotești (d) și Pandurii (a).

Marius ANGHEL 27 Nov. 2018, 14:32 Campionat
Pe aceeași temă