Ayza, de Sărbători, în Brazilia!

Mihai Andries 18 Dec. 2013, 09:00 Diverse
Ayza, de Sărbători,** în Brazilia!

2013 nu a fost per total un an prea bun pentru fotbaliștii de la CS Mioveni, asta datorită parcursului mai slab din se­zo­nul 2013-1014. Astfel, fiecare jucător galben-verde și-ar fi dorit un sezon mai bun, cu rezultate mai bune la echipă. Acest lucru este valabil și pentru brazilianul Roberto Ayza, cel care este și unul dintre golgheterii formației argeșene.

A­tacantul regretă că nu a putut juca mai bine în unele me­ciuri, ca să ajute și mai mult echipa, însă speră că anul ce va veni să fie unul mai bun. Dorințele pentru noul an și le va pune acasă, în Brazilia, acolo unde el va petrece Săr­bă­to­rile, alături de soția sa Gabriela și de părinții și rudele sale.   

– Cum a fost 2013 pentru tine?
– Pentru mine a fost un an bun. Pe plan profesional, putea să fie însă mult mai bun. În returul se­zo­nului trecut puteam să ne clasăm pe un loc mai sus, iar acum, în tur, puteam să fim tot așa, mai sus, în­tre primele șase, dar am pierdut niș­te puncte pe care nu trebuia să le pier­dem.

– Cum ai comenta pe scurt par­cur­sul echipei?
– Nu am început  prea bine se­zo­nul. Credeam că suntem pre­gă­tiți și cred că am tratat unele me­ciuri ușor. Mai ales primul meci, în cupă… Credeam că vom bate și că va fi ușor, dar nu a fost să fie, iar această înfrângere ne-a afectat mo­ral. Cred că înfrângerea de la Mo­tru a venit din cauza eliminării din cupă. Nici prin gând nu ne tre­cea nouă că vom lua bătaie cu 4-0. Apoi a venit și înfrângerea cu Slatina. Cred că meciul ăla era de 0-0, nici noi, nici ei nu am avut fa­ze să cîștigăm. Dar ei ne-au dat gol din fază fixă, iar imediat, pe fi­nal de meci, puteam să egalăm, dar nu am dat gol.  

– S-a schimbat antrenorul du­pă a­ceste înfrângeri…
– S-a produs un șoc… A venit egalul de la Bihor, unde noi pu­team să cîștigăm, însă am fost e­galați din penalti. A urmat în­că un egal, acasă, cu Vâlcea, și în sfâr­șit o victorie, cu UTA. La acel joc ve­neam și după partida bună de la Bihor. Și cu Vâlcea am jucat bi­ne și trebuia să vină și victoria. Am con­tinuat cu înfrângerea de la Bis­trița, unde eu nu credeam că vom lua gol vreodată. Cred că me­­­ciul se du­cea spre egal. Ei nu au avut nicio ocazie de gol. Apoi am luat gol pe o greșeală de apă­rare și al doi­lea după ce am ieșit la atac. Am cîștigat acasă cu Cra­io­va, du­pă acest joc reușind să e­galăm și să întoarcem rezultatul în minutul 90. Apoi am mers la Re­șița, unde cred că a fost un meci echilibrat. Am jucat bine, dar am luat gol la faze fixe. Trebuia să a­vem și un 11 m la 0-0, însă a gre­șit arbitrul.

– Cu ASA, o nouă remiză…
– Da, cu Tg. Mureș am fost e­galați pe greșeala noastră. Tre­bu­ia să batem, dar ne-au dat gol din lovitură liberă. La Satu Mare am condus cu 1-0 și apoi am fost e­galați din 11 m. Turul l-am în­che­iat cu o înfrângere cu Craiova. Ne-au dat gol repede, în minutul 7, și apoi noi am jucat mai bine. Ei s-au re­tras, s-au închis în apărare, iar noi nu am găsit calea spre gol.

– Rezultatele din retur au fost bu­ne…
– La Slatina trebuia să batem. Dar cînd o echipă  e în inferioritate numerică, se apără și e greu să treci de apărare. Ei s-au mobilizat mai mult și au dat gol și apoi au ținut de rezultat. Per total, nu prea au fost mulțumitoare rezultatele. Tre­­buia să fim mai sus în cla­sa­ment. Punctele pierdute contează foarte mult.

– Ce așteptări sunt de la retur?
– Sperăm să facem o pre­gă­tire bună în iarnă și să ajungem în play-off. Șanse sunt, de ce nu? Nu știu eu ce jucători tebuie aduși, dar trebuie să vină jucători care să ne ajute să intrăm în play-off. Da­că nu, va fi foarte greu.

– Tu, personal, ai ceva să îți re­pro­șezi?
– Eu am dat totul pentru echipă. Vo­iam să dau mai multe goluri, să nu rateze în unele situații, dar, din păcate, nu sunt perfect, mai ratez și eu. Am mai jucat și mai slab, pen­tru că sunt și eu om. Asta îmi re­­proșez. Trebuia să fiu mai bun decât sunt acum.

– Pe plan familial, cum a fost anul?
– Anul a început cu o deza­mă­gire, pentru că soția a pierdut sar­cin­a. Apoi ea s-a accidentat la ge­nunchi. Acestea au fost lucrurile în mi­nus, ca să zic așa… Dar ne-am revenit și sperăm ca anul care vi­ne să ne aducă mai multe îm­pli­niri. De sărbători vom fi acasă în Bra­zilia. Am mai fost de Anul nou acum doi ani în Brazilia și a fost su­perb. Sper să ne distrăm și să mai uităm de grijile de zi cu zi.

Articol scris de Silviu MIHAI

Mihai Andries 18 Dec. 2013, 09:00 Diverse
Pe aceeași temă