EXCLUSIV | Rapid semnează cu un brazilian, fost coleg cu Neymar la Santos. În 2011, Genoa îl transfera pentru 4,5 milioane de euro

Rapid a realizat mutări în lot doar la capitolul plecări în această iarnă. Trei jucători utilizați puțin de Daniel Pancu în prima parte a sezonului au fost cedați sub formă de împrumut la două colege din Liga 2. Giuleștenii n-au făcut încă niciun transfer, însă ProSport a aflat că sunt foarte aproape să semneze cu un brazilian, cu José Eduardo Bischofe de Almeida (32 de ani), cunoscut și sub numele de Zé Love.

Atacantul brazilian cu pașaport italian a activat în cariera sa la multe echipe din Asia, Europa și America, în special în țara sa natală. Pe „Bătrânul continent” a jucat în Italia, în 2011 fiind achiziționat de Genoa de la Santos pentru 4,5 milioane de euro și mai apoi, în 2012, fiind împrumutat la Siena, ambele echipe evoluând în Seria A în acel moment.

Ultima echipă pentru care Ze Love a jucat este Pahang, din Malaezia, unde în 13 meciuri a înscris patru goluri.

În cariera sa a jucat la o multitudine de echipe. A început pa Palmeiras și apoi aproape că nu a fost an în care să nu joace pentru un alt club, ca Portuguesa Santista, Atlético Paranaense, Cruzeiro, Bragantino, Ipatinga, Villa Nova, Sport, Grêmio, Ferroviária, Pinheiros, Fortaleza, São Caetano, América Mineiro, ABC, Santos (toate din Brazilia), a venit în Europa, unde a jucat pentru Genoa și Siena, în Seria A din Italia, s-a întors în Brazilia, la Coritiba, a mers apoi în China, la Shanghai Shenxin, și salturile de la o echipă la alta au continuat. Au urmat Goias (Brazilia), Al Shaab (Emiratele Arabe Unite), Vitória, Figueirense (ambele din Brazilia), Al Faysaly (Arabia Saudită), Oeste (Brazilia), iar ultimul este Pahang (Malaezia). Acum ar urma Rapid și vă lăsăm să numărați a câta echipă ar fi în cariera sa.

La Santos a fost coleg cu Neymar, în 2010.

700.000 de euro valorează în acest moment Ze Love, potrivit site-ului Transfermarkt.com

Rapid s-a despărțit de trei jucători pe care i-a avut în lot în prima parte a sezonului. Atacantul Gabriel Dodoi a fost cedat sub formă de împrumut la CSM Reșița, iar portarul Alexandru Achiriloaei și fundașul Matei Babaua au fost cedați pentru următoarele șase luni la Pandurii Târgu Jiu, tot o colegă de campionat.

Articol scris de Răzvan SCARLAT

Pe aceeași temă