Utiștii, șocați de vestea decesului fotbaliștilor echipei Chapecoense în accident aviatic: „Azi sărbătorești o victorie, iar mâine…”. Trei jucători au supraviețuit

Marius ANGHEL 30 Nov. 2016, 10:40 Diverse
Utiștii, șocați de vestea decesului fotbaliștilor echipei Chapecoense în accident aviatic:**

Știrea prăbușirii unui avion de linie în apropierea orașului columbian Medellin a făcut înconjurul planetei ieri dimineață. Printre cei 77 de oameni aflați la bord, se regăseau și 22 de fotbaliști ai echipei braziliene Chapecoense, care ar fi trebuit să joace prima manșă a finalei Copei Sudamericana (echivalenta Europa League din Europa), cu Atletico Nacional Medellin. Între aceștia, doar 3 au supraviețuit tragediei, după ce portarul Danillo, cel mai bun om al brazilienilor în semifinala cu San Lorenzo, avea să moară la spital.

  • La o zi după accidentul aviatic de la Medellin autoritățile columbiene au oferit un bilanț revizuit al tragediei. Potrivit El Pais, la bord s-au aflat 77 de persoane, nu 81 așa cum se credea inițial, deoarece patru persoane aflate inițial pe lista de pasageri nu s-au mai urcat în avion. Astfel, șase persoane au supraviețuit accidentului, iar 71 de oameni au decedat.
  • Printre supraviețuitori se numără și trei fotbaliști ai echipei Chapecoense, echipă care se deplasa cu această aeronavă pentru finala Cupei Americii de Sud. Jackson Ragnar Follmann (portar), Helio Hermito Zampier Neto și Alan Luciano Ruschel (fundași) sunt cei trei jucători care au supraviețuit. Portarul Danilo a supraviețuit accidentului, dar a decedat la spital.

 

O parte dintre jucătorii echipei fanion ai Aradului și-au postat pe conturile de Facebook stema clubului Chapecoense cu panglică neagră. În vestiar, înainte și după antrenamentul ce a început la ora 10,30, s-au arătat șocați de tragedia aviatică din Columbia. „Chiar ne gândeam că și noi am zburat cu avionul chiar sâmbătă pentru meciul de la Târgoviște. Parcă îți trece un fior pe șira spinării când te gândești că azi ești bine, sănătos, sărbătorești o victorie, iar mâine… Toată lumea cred că a rămas impresionată de imaginile video cu fotbaliștii brazilieni bucurându-se ca niște copii că au ajuns într-o finală de Cupă continentală, însă numai când ești parte a unui vestiar unit simți cu adevărat cât de frumoase și sincere sunt clipele de fericire și cât de triste și șocante după astfel de tragedii. Înainte de a fi fotbaliști, acei băieți au fost oameni, au avut familii, soții, copii. Ei rămân afectați pe viață, pe când sportul merge înainte”, spune Alin Gligor.

Căpitanul UTA-ei recunoaște că este unul dintre fotbaliștii care are emoții la fiecare zbor cu avionul. „Și așa aveam o fobie, darmite acum. E bine că la Râmnicu Vâlcea ne deplasăm cu autocarul, apoi vine vacanța și odată cu trecerea timpului mai uiți, căci vin alte și alte încercări pentru noi”, a adăugat Gligor.

Printr-un comunicat oficial, clubul Atletico Nacional Medellin a transmis că renunță la a mai juca finala Copei Sudamericana, trofeul urmând a fi înmânat celor de la Chapecoense. „E un gest frumos, dar în același timp normal. Cred că orice echipă de pe lumea asta ar fi făcut la fel. Ei mai pot câștiga și alte titluri în cariera lor, pe când partenerii lor de întrecere nu mai sunt, iar clubul brazilian cu greu își va mai reveni după această tragedie”, mai crede Gligor.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 30 Nov. 2016, 10:40 Diverse
Pe aceeași temă