ASU Politehnica își încurajează fanii să doneze sânge și le oferă un bonus celor care ajută la salvarea de vieții

Anda DELIU 06 Jul. 2020, 16:31 Diverse
ASU Politehnica își încurajează fanii să doneze sânge și le oferă un bonus celor care ajută la salvarea de vieții

O problemă mai puțin cunoscută creată de pandemia de coronavirus și perioadele sale de izolare este criza de sânge de la centrele de donare. Și în Timișoara, această problemă se resimte în această perioadă. În acest sens, ASU Politehnica a decis să se implice într-o acțiune de promovare a acestui demers de donare de sânge, iar celor care vor demonstra că au trecut pe la Centrul Regional de Transfuzii o să le ofere reduceri la magazinul oficial al clubului.

Clubul timișorean a deschis campania ”Sânge violet pentru viață”. ”Având în vedere argumentele menționate mai sus, începând de astăzi până în 31 decembrie 2020 demarăm acțiunea intitulată “Sânge violet pentru viață!”. Persoanele care au donat sânge beneficiază în această campanie de 20% reducere la orice produs din magazinul nostru aflat la căminul 1MV (lângă stadionul Știința; în spate la Park Place). Tot ce trebuie să faceți e să vă prezentați la shop cu buletinul și o justificare că ați donat sânge, iar reducerea de 20% se aplică pe loc produselor dumneavoastră”, se rată pe site-ul clubului.

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara așteaptă donatori

Altfel, în ultima perioadă, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, situat lângă Spitalul Județean Timișoara, a tot postat pe canalul său oficial de Facebook că are nevoie de sânge. La centrul din Timișoara există inclusiv aparate de plasmafereză, care pot preleva direct doar plasma de la donatori, cu condiția ca donatorii să aibă vene mai puternice. De la cei cu vene firave, se recoltează sânge integral și plasma se separă ulterior.

Un aspect important în contextul în care tratamentul cu plasma de la donatori vindecați e una dintre cele mai eficiente metode de tratament la nivel mondial al bolnavilor de coronavirus.

La recoltare, se primesc și bonuri de masă, iar ziua respectivă este liberă de la serviciu, conform legislației românești în vigoare. De obicei, centrele de donare de sânge au o criză la început de an. După primele două luni, a venit pandemia, și asta a complicat situația rezervelor de sânge la nivel național.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-munteanu-continua-la-asu-politehnica-un-alt-tanar-de-perspectiva-si-a-prelungit-si-el-intelegerea-cu-echipa-timisoreana-19137918

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-a-prelungit-intelegerile-cu-trei-jucatori-care-erau-la-final-de-contract-doi-dintre-fotbalistii-experimentati-din-lot-inca-n-au-dat-un-raspuns-19137701

https://liga2.prosport.ro/seria-1/paul-codrea-revine-la-asu-politehnica-functia-pe-care-o-va-ocupa-in-cadrul-clubului-e-o-noua-provocare-pentru-mine-de-aceea-am-si-acceptat-19137612

Anda DELIU 06 Jul. 2020, 16:31 Diverse
Pe aceeași temă