ASU Poli poate da marea lovitură. După ce a refuzat FCSB, un junior al grupării susținute de suporterii timișoreni este dorit de un club din Premier League

Marius ANGHEL 04 Oct. 2017, 12:02 Diverse
ASU Poli poate da marea lovitură.** După ce a refuzat FCSB, un junior al grupării susținute de suporterii timișoreni este dorit de un club din Premier League

ASU Poli Timișoara e pe cale să dea un junior foarte talentat la un club de Premier League. Tânărul jucător de doar 14 ani a fost și în trative cu FCSB, însă a refuzat să meargă la echipa lui Gigi Becali. Alexandru Ionuț Gașpar, convocat recent la naționala Under 15, a dat probe de joc la West Ham, conform surselor noastre, și i-a impresionat deja pe englezi.

Gașpar face parte din talentata grupă de juniori născuți în 2003, antrenată de Iulian Prodana la ASU Poli. Fotbalistul evoluează pe postul de mijlocaș și a fost singurul junior din Timișoara chemat în septembrie la naționala Under 15, unde a fost convocat și fiul lui Gică Poppescu, Nicolas. Jucătorii selecționați de Adrian Văsâi au susținut un meci de verificare cu o selecționată din București și Ilfov. Conform surselor, Gașpar a avut o ofertă și de la FCSB, dar mutarea a căzut, deoarece parinții nu au dorit să se mute la București. Ulterior, a venit oferta de la West Ham. Gașpar a mers recent în Anglia să dea o primă probă, pe care a trecut-o cu brio.

Gașpar, cel mai bun din generația sa

Englezii îl vor mai chema să susțină și alte teste ulterioare, dar șansele ca transferul să se concretizeze sunt mari, mai ales că de data aceasta și familia e de acord să se mute în Anglia.

Alexandru Gașpar este considerat un vârf al generației sale (născuți în 2003), una cu o poveste interesantă. Grupa antrenată de Iulian Prodana a fost inițial una a clubului ACS Poli. Nemulțumiți de activitatea Centrului de Copii și Juniori al grupării din Liga 1, cei mici au plecat cu tot cu antrenor de la clubul-mamă în 2013. Doi ani au jucat sub o denumire proprie, pentru ca din 2015, să fie integrați oficial ca juniori ai ASU Poli. Juniorii au și devenit campioni naționali în 2016.  

Puștii timișoreni sunt la mare căutare în afara țării

Conform regulamentelor internaționale, un transfer se face când jucătorul împlinește 16 ani. Toamna aceasta, un alt junior de perspectivă, portarul Răzvan Sava, format la LPS Banatul și convocat la naționala U16, a plecat în Italia cu familia. Goalkeeperul s-a dus la o echipă din Milano, în așteptarea unei oferte de la un club din Serie A.

În ultimii doi ani, din Timișoara au plecat la cluburi de Premier League sau Serie A fotbaliști precum Vlad Dragomir, ajuns rezervă la echipa mare a lui Arsenal, chiar în Europa League, Ionuț Rus (Lazio Roma) sau Marius Marin (Sassuolo), iar pentru ultimul ASU Poli a încasat suma de 20.000 de euro, din informațiile vehiculate în fotbalul timișorean.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIESI

Marius ANGHEL 04 Oct. 2017, 12:02 Diverse
Pe aceeași temă