Antrenorul care a promovat-o pe Metaloglobus în Liga 2 a devenit principal la FCSB. Marius Burcă, mesaj către antrenori: „Trebuie întâi să treci pe la Metaloglobus ca să ajungi la FCSB”

Marius ANGHEL 23 Aug. 2019, 13:34 Diverse
Antrenorul care a promovat-o pe Metaloglobus în Liga 2 a devenit principal la FCSB.** Marius Burcă, mesaj către antrenori:

Antrenorul care a promovat-o pe Metaloglobus București în Liga 2, în 2017, Bogdan Argeș Vintilă (47 de ani), a fost numit, astăzi, antrenor principal la FCSB, acesta luându-i locul lui Vergil Andronache (48 de ani). Numirea este una surpriză, mai ales că Vintilă nu a obținut rezultate mari în cariera de antrenor pentru a ajunge principal la cel mai important club din Liga 1, însă nu mai e un secret cum face numirile pe banca tehnică finanțator Gigi Becali și cum aproape nimeni nu vrea să mai colaboreze cu el.

Fost colaborator cu Vintilă la Metaloglobus, din postura de președinte – antrenor, Marius Burcă îl cunoaște bine pe noul „principal” al FCSB, astfel că a fost rugat la ProSport LIVE să își pună părerea despre această mutare a vicecampioanei.

„Ca să glumesc un pic, trebuie întâi să treci pe la Metaloglobus ca să ajungi la FCSB. Nu uitați că și Bogdan Andone (n.r. – fost antrenor FCSB în acest sezon, înaintea lui Andronache) a fost întâi la noi. Am lucrat un an și jumătate cu Vintilă, am promovat și cred că-n tur nu am avut nicio îngfrângere. Este un om preocupat, îi place ceea ce face, dă sută la sută. E unul care dacă are la ora 13:00 antrenament, la 9:00 – 10:00 dimineața e deja la teren. Pune mult suflet. Mă bucur mult pentru el, să dea Dumnezeu să aibă rezultate”, a spus Marius Burcă la ProSport LIVE.

Președintele Metaloglobusului spune că Vintilă este un antrenor dedicat meseriei sale: „Colaborarea noastră a fost foarte bună! Și dacă ar exista lucruri mai puține bune, se șterg cu buretele. Bogdan stă câte 8 – 10 ore la baza de antrenament, deci e clar că face ce-i place. Stă de vorbă cu jucătorii, se face plăcut, antrenamentele sunt la fel…Nu știu dacă se consulta cu Gică Hagi, dar sută la sută avea ce să învețe de el”.

„Nu e corect să-i dau eu povețe lui Bogdan despre cum să se comporte cu Gigi Becali. Trebuie să se comporte așa cum dictează inima, conștința sau, așa cum au spus la televizor, cum dictează Dumnezeu. Este un tip credincios, nu a devenit peste noapte pentru a ajunge la FCSB. E un om cu frica lui Dumnezeu. Un om bun”
Marius Burcă, președinte Metaloglobus București

Bogdan Argeș Vintilă a antrenat-o pe Metaloglobus în perioada iulie 2016 – decembrie 2017, atât în Liga 3, cât și în Liga 2. Fostul portar a fost demis la finalul primei părți a sezonului respectiv al eșalonului secund, după ce a avut rezultate slabe, iar echipa era la retrogradare. În locul său a fost numit Alin Chița, care n-a reușit nici el mai mult pe banca echipei bucureștene, care avea să termine pe ultimul loc retrogradabil, dar să rămână în Liga 2, după ce s-a retras CS Afumați.

În cariera sa de antrenor, Vintilă le-a mai pregătit pe Concordia Chiajna (septembrie – octombrie 2010), Viitorul (septembrie 2013 – iunie 2014 și august 2014 – octobmrie 2014) și FC Voluntari (iunie 2015 – august 2015), dar a fost și selecționer al naționalei U17 a României, în perioada noiembrie 2014 – aprilie 2015. Astfel, după cum se poate constata, cel mai lung mandat al său ca antrenor, aproape un an și jumătate, l-a avut la Metaloglobus (iulie 2016 – decembrie 2017).

Metaloglobus este antrenată din această vară de Marius Măldărășanu, iar înaintea acestuia l-a avut pe bancă pe Laszlo Balint, acum la UTA.

Marius ANGHEL 23 Aug. 2019, 13:34 Diverse
Pe aceeași temă