Ratarea promovării l-a costat! Bogdan Argeș Vintilă s-a despărțit de FCSB 2. Mesajul antrenorului

Marius ANGHEL 02 Jul. 2021, 11:18 Liga 3
Ratarea promovării l-a costat! Bogdan Argeș Vintilă s-a despărțit de FCSB 2. Mesajul antrenorului

Bogdan Argeș Vintilă (49 de ani) s-a despărțit de FCSB, club unde în ultimul sezon a antrenat echipa secundă, din Liga 3. Cu FCSB 2, fostul portar a ajuns până la barajul de promovare în Liga 2, unde a pierdut în fața celor de la CS Afumați.

Vintilă a ratat titlul cu FCSB și promovarea în Liga 2 cu FCSB 2

Vintilă a antrenat mai întâi prima echipă a clubului patronat de Gigi Becali. A condus FCSB în perioada august 2019 – iulie 2020, ratând titlul de campioană.

A rămas în cadrul clubului și a fost pus antrenor la echipa a doua, care activează în Liga 3. În sezonul recent încheiat s-a clasat pe locul 2 în Seria a 4-a, la nouă puncte sub Steaua. Poziția ocupată i-a asigurat însă participarea la primul baraj de promovare, unde a întâlnit CS Afumați, liderul din Seria 3. După victoria cu 1-0 din tur, din deplasare, când a avut la dispoziție mai mulți jucători de la prima echipă, a urmat apoi returul, pierdut acasă cu 1-4, fără ajutorul multora dintre cei care au evoluat în primul meci. S-a ratat astfel obiectivul de a merge la al doilea baraj și de a forța accederea în Liga 2.

”Doare tot, doare că nu am mers mai departe la baraj. Obiectivul era să promovăm în Liga 2. Să creștem jucători de la academie, să ajutăm jucătorii de la prima echipă să aibă minute, și obiectivul era promovarea în Liga 2”, spunea Vintilă după eliminarea de la baraj în fața Afumațiului, echipă care avea să piardă apoi promovarea în fața Stelei, după 0-2 în tur și 1-2 în retur.

Bogdan Argeș Vintilă și-a reziliat contractul cu FCSB

Joi seară, Vintilă a anunțat prin intermediul paginii sale de Facebook că și-a reziliat contractul cu FCSB.

”Astăzi am reziliat pe cale amiabilă contractul cu clubul F.C.S.B.
Doresc pe această cale să le mulțumesc tuturor celor din club pentru susținerea și ajutorul dat în această perioadă și pentru momentele frumoase petrecute împreună.
Le doresc mult succes în continuare!
Doamne ajută!”, a scris Bogdan Vintilă.

Ca antrenor principal, Bogdan Argeș Vintilă a pregătit echipele Concordia Chiajna, Viitorul Constanța, FC Voluntari, Metaloglobus București, FCSB și FCSB 2, cu Metaloglobus reușind promovarea în Liga 2. A condus între 2014 și 2015 și naționala U17 a României.

Ca antrenor secund a activat la Galatasaray, Viitorul Constanța și Astra.

Foto: George Ilinca / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fcsb-2-a-fost-spulberata-de-cs-afumati-iar-bogdan-vintila-si-a-spus-nemultumirile-tineretea-a-facut-sa-cadem-mental-cum-a-catalogat-absentele-jucatorilor-de-la-prima-echipa-si-cu-19185238

Marius ANGHEL 02 Jul. 2021, 11:18 Liga 3
Pe aceeași temă