Antrenorii clubului Gloria Bistrița au intrat în grevă și își cer salariile pe ultimele nouă luni

Marius ANGHEL 09 Jun. 2014, 17:25 Diverse

După ce acum trei săptămâni jucătorii primei echipe au organizat o acțiune de protest și n-au mai vrut să se antreneze, acum a venit rândul antrenorilor de la Gloria să-și ceară drepturile mai răspicat ca de obicei.

Antrenorii de la echipa a doua și de la Centrul de copii și juniori al Gloriei au avut programată astăzi o întâlnire cu conducătorii clubului, sperând să obțină măcar un punct de vedere pe tema restanțelor finaciare.

Însă, atât Vasile Urs – administratorul judiciar, cât și Alexandru Hatfaludi – președintele clubului, nu s-au prezentat în fața tehnicienilor, iritându-i și mai mult. Cei 12 antrenori, între care se află și directorul tehnic Constantin Sava, dar și directorul sportiv Valer Someșan, își cer salariile pe ultimele 9 luni. Suma totală s-ar apropia de 40.000 de euro, bani pe care conducătorii nu au de unde să-i plătească în acest moment.

Drept urmare, cei 12 angajați ai Gloriei au semnat un document prin care anunță suspendarea activității sportive la toate grupele de copii, juniori și tineret până la primirea restanțelor.

„Dacă până la data de 15 iunie, aceste drepturi financiare nu vor fi soluționate integral, corpul de antrenori își rezervă dreptul de a soluționa această problemă pe cale juridică”, scrie în acest document.

Plecați în vacanță, cei doi antrenori de la echipa mare, Sandu Negrean și Cristian Coroian, au anunțat și ei că sunt solidari cu ceilalți antrenori ai Gloriei și ei fiind neplătiți de multe luni.

Hatfaludi și Urs: „Nu știm, vorbim, vedem”

Contactați telefonic de „Sportul bistrițean”, cei doi conducători n-au avut niciun răspuns clar la această problemă a antrenorilor. „Nu știu ce va fi, ce se va întâmpla. Trebuie să ne întâlnim, să discutăm. Astăzi n-am venit la club pentru că a fost sărbătoare, dar cu siguranță vom vorbi în zilele următoare. Ne gândim la tot felul de variante, o să găsim soluții pentru continuarea activității”, a spus Vasile Urs, mai evaziv ca niciodată.

Alexandru Hatfaludi spune că se va întâlni chiar mâine cu toți antrenorii, dar nu are nici el vreun răspuns concret la solicitarea lor. „Nu ne-am luat nici noi banii, cei din conducere, știm foarte bine ce restanțe avem. O să vedem cum rezolvăm problema”, spune și Hatfaludi, la fel de neconvingător.

Riscă să nu se prezinte la baraj!

Până una alta, antrenorii par mai hotărâți ca niciodată să-și recupereze banii restanți. „Am muncit, ne-am îndeplinit toate obiectivele, am fost în grafic cu toate echipele de la centrul de copii și juniori plus echipa a doua. Nu are nimeni ce să ne reproșeze, am dat și mulți jucători către prima echipă. Trebuie săse înțeleagă că nu mai putem lucra așa. Avem familii, rate, necazuri”, spun aproape toți la unison.

Primul meci important care e pus în pericol să nu se dispute este cel de baraj pentru liga a treia,  din 21 iunie. Dacă Gloria 2 nu se va prezenta, clubul va fi amendat de FRF iar echipa a doua va fi trimisă direct în Liga a 5-a.

Cei 12 antrenori care au semnat documentul de azi sunt: Valer Someșan, Constantin sava, Horațiu Pârțiu, Gabriel Cârstea, Adrian Florea, Bogdan Florea, Titi Voica, Dorel Zegrean, Dinu Vlad, Valer Săsărman, Gheorghe Hurloi și Ioan Nicolae.

Sursa: Sportul bistrițean

Marius ANGHEL 09 Jun. 2014, 17:25 Diverse
Pe aceeași temă