Aniversare în stil excentric

17 May. 2009, 12:15 Diverse

Promovarea și cei 90 de ani de la înființarea clubului va fi serbată într-un mod inedit de ofițerul de presa al Ceahlăului, Gelu Crăcană. Acesta are în lucru o pânză uriașă, cât terenul de joc al stadionului, pe care va pune cap la cap fotografii din toată istoria echipei, din 1919 (foto) până astăzi. Pe pânza de 125 metri lungime și 68 de metri lățime încap, aproximativ 16.000 de poze, Gelu Crăcană, declarând că până în prezent a cusut 4.000 de fotografii.

"S-ar putea să întârzii până la anul, dar această pânză imensă este dedicată promovării și aniversării a 90 de ani de la înființarea clubului", a declarat Gelu Crăcană. Excentricul ofițer de presă a mai realizat un tricou imens cu numele atacantului Florin Axinia pe piept, cu care avrut să intre în Cartea recordurilor, însă așteaptă și acum să-i fie omologată creația. Din banii proprii, la 80 de ani de la înființarea clubului Ceahlăul, a achiziționat un bust al președintelui Gheorghe Ștefan și a tapetat sala de socializare a clubului pietrean, pe care a transformat-o într-un muzeu.

Gelu Crăcană se laudă, de asemenea, cu un număr impresionant de articole despre Ceahlăul, din presa centrală si cea locală. El adună din 1992 si pînă astăzi orice colt de ziar în care se face referire la clubul pietrean, dar si programele de joc de pe stadioanele unde a insotit echipa de-a lungul timpului.

„Am toate articolele apărute din 1992 si pînă astăzi în toate ziarele. Voi culege în continuare astfel de articole pentru că reflectă activitatea clubului pe care îl iubesc. Poate că, vreodată, voi realiza un record mondial si în acest domeniu, pentru că stiu că nu există asa ceva undeva în lumea asta“, a precizat Crăcană. Întrebat cît l-a costat în timp dragostea pentru Ceahlăul si tot ceea ce face pentru imaginea clubului, Gelu Crăcană a răspuns: „Cred că dacă adunam toti banii cheltuiti pentru fotografii, deplasări, tricouri si alte lucruri aveam o vilă strasnică“. Numai tricoul imens cu numele lui Axinia imprimat pe el, l-a ajuns pe suporterul pietrean 7.000 lei, acum 3 ani, in timp ce bustul sculptat al lui Gheorghe Stefan l-a costat, in urma cu 5 ani, 10 milioane de lei vechi. Tot din banii săi, Crăcană lucrează în prezent la o carte despre istoria ultimilor 10 ani ai echipei nemtene. In prezent, el viseaza sa-si schimbe aparatul de fotografiat cu unul mai performant, pe care in prezent nu si-l poate permite, datorita costurilor prea mari, care ar afecta bugetul celor doua investitii la care lucreaza in prezent.

 

Articol scris de Cristi Soroceanu

17 May. 2009, 12:15 Diverse
Pe aceeași temă