A fost semnat contractul pentru montarea gazonului pe stadionul Motorul. Se dorește revenirea echipei UTA la Arad chiar cu prilejul meciului cu ASU Poli

Marius ANGHEL 02 Mar. 2018, 16:38 Diverse
A fost semnat contractul pentru montarea gazonului pe stadionul Motorul.** Se dorește revenirea echipei UTA la Arad chiar cu prilejul meciului cu ASU Poli

Nu a fost 16 februarie, ci 1 martie 2018 data la care a fost semnat contractul dintre Primăria Arad și firma ce a câștigat licitația pentru montarea gazonului sintetic pe arena „Motorul”. Procedura a fost amânată de un certificat de la Trezorerie, dar, de ieri, lucrurile sunt în regulă.

„A fost semnat contractul de achiziție și montaj gazon artificial (sintetic) la Stadionul > pentru o suprafață de 8000 mp, cu o durată de 30 de zile de la data predării amplasamentului. Furnizorul este SC Ischia SRL din Galați, iar valoarea contractului este 1.250.166,40 lei”, a comunicat Biroul de Presă al Primăriei Arad.

Pasul e important, dar nu decisiv, în sensul în care, la această oră, nu se știe data la care amplasamentul va fi predat furnizorului SC Ischia SRL. Până acolo, Primăria Arad s-a angajat să facă partea de compactare a stratului pe care va fi montat gazonul, iar „operațiunea” ar putea „înghiți” alte zile bune, dacă nu săptămâni. În acest sens, specialiștii celor de la Ischia vor acorda asistență părții arădene, adică se vor asigura că planeitatea și drenajul va fi conform standardelor. De abia apoi, se va intra în cele 30 de zile prevăzute de contract pentru predarea la „cheie” a gazonului. Reprezentanții firmei câștigătoare au mărturisit că în caz de vreme favorabilă se vor încadra fără probleme în termenul de o lună de zile, ba chiar ar putea coborî sub el, așa că ar fi ceva speranțe ca UTA să se întoarcă la Arad încă din această primăvară.

Marea miză ar fi finalizarea gazonului până pe data de 25 aprilie, când e programat marele derby cu ASU Poli Timișoara. Acum, însă, e greu de anticipat dacă acest lucru va fi cu adevărat posibil. Cert este că după ce zăpada căzută în ultimele săptămâni se va topi, „Motorul” ar trebui să se transforme rapid în șantier.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 02 Mar. 2018, 16:38 Diverse
Pe aceeași temă