A fost în curtea echipelor CS U Craiova și UTA, iar acum e legitimat în Serie A. Jucătorul care ar putea deveni cea mai exotică apariție din naționala României

Marius ANGHEL 07 Dec. 2016, 13:27 Diverse
A fost în curtea echipelor CS U Craiova și UTA, iar acum e legitimat în Serie A.** Jucătorul care ar putea deveni cea mai exotică apariție din naționala României

Naționala României ar putea avea peste câțiva ani în componență un jucător cu un nume mai puțin obișnuit pentru țara noastră. Hery Kim este un mijlocaș de 17 ani, care în prezent este legitimat la Sassuolo, în Serie A.

Kim Du-Ho Hery, pe numele său întreg, este un mijlocaș de 17 ani și unul dintre cei mai promițători tineri români. În septembrie 2016, calitățile sale au fost remarcate și de cei de la Sassuolo. Kim a fost transferat pentru echipa a doua, însă este chemat frecvent să se antreneze cu seniorii. Până să ajungă la Sassuolo, Hery Kim a jucat pentru Școala de Fotbal „Gică Popescu”, Viitorul, CS U Craiova și UTA.

Cătălin Sărmășan, impresar care îl reprezintă, printre alții și pe Vlad Dragomir, i-a oferit ocazia să-și continue cariera în Italia, acolo unde a fost dorit de Sassuolo. Kim este destul de apreciat în Italia și se antrenează frecvent cu echipa de seniori. De asemenea, mijlocașul de bandă în vârstă este și component al naționalei României U17.

Cât despre originile sale, Hery Kim este născut în Craiova, tatăl său este sud-coreean și mama sa româncă. Dong Nxon, tatăl lui Kim, a venit în România în urmă cu 18 ani, pentru a lucra la fabrica de automobile Daewoo din Craiova, devenită între timp uzină Ford. Aici, s-a îndrăgostit de Elena, care-i era colegă de serviciu. Cei doi s-au căsătorit și din povestea lor de dragoste s-a născut Kim Du-Ho Hery.

Hery Kim, motiv de judecată între CS U Craiova și UTA Bătrâna Doamnă

Puțini știu că înainte de a merge la Sassuolo, Hery Kim a evoluat într-un meci și pentru UTA Bătrâna Doamnă II, în Liga a IV-a Arad. Pe 27 martie 2016, Kim evolua pentru „satelitul” echipei din Liga 2 în jocul cu Victoria Felnac, după care a plecat brusc de la Arad. Conducerea echipei alb-roșii a realizat că juniorul nu se eliberase total de CS U Craiova, drept pentru care pe 14 octombrie a și fost pusă la plată de FRF.

„Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Club Sportiv U Craiova SA în contradictoriu cu pârâtul Asociația Clubul Sportiv UTA Bătrâna Doamnă ca întemeiată. Obligă pârâtul Asociația Clubul Sportiv UTA Bătrâna Doamnă la plata către reclamantul Club Sportiv U Craiova SA a sumei 3.200 lei cu titlu de compensație de formare pentru jucătorul Kim Du – Ho Hery. Obligă pârâtul Asociația Clubul Sportiv UTA Bătrâna Doamnă la plata către reclamantul Club Sportiv U Craiova SA a sumei 455 lei cu titlu de taxă de procedură. Cu recurs în 5 zile de la comunicare” – era anunțul Comisiei Naționale de Soluționare a Litigiilor.

Jucătorul fusese adus la Arad de la CS U Craiova, ca imediat după aceea să plece către Italia.

Marius ANGHEL 07 Dec. 2016, 13:27 Diverse
Pe aceeași temă