2 milioane de lei ar putea ajunge la clubul Gloria! Stadionul cu „doi stăpâni” nu va fi cumpărat

Marius ANGHEL 20 Jan. 2014, 16:20 Diverse
2 milioane de lei ar putea ajunge la clubul Gloria!** Stadionul cu

Primarul Ovidiu Crețu a precizat că în fondul de rezervă au fost prinse 2 milioane de lei pentru susținerea activității clubului Gloria Bistrița, dar că, dacă nu vor exista condiții legale, banii nu vor fi alocați, așa cum s-a întâmplat anul trecut. Deși ar fi fost o variantă de finanțare mai simplă, Stadionul „Jean Pădureanu” nu poate fi cumpărat „din cauza unor încurcături făcute imediat după 1989”.

„În bugetul pe 2014 am prins și un fond de rezervă de 2,5 milioane lei. Nu ascund că 2 milioane pot să ia drumul susținerii activității fotbalistice la clubul Gloria, depinde de negocierile la care vom ajunge. De asemenea, restul pentru susținerea altor mișcări sportive din Bistrița. Handbalul are prinsă finanțarea separat, discutăm aici de susținerea mișcării fotbalistice de mare performanță și de masă cu fondul de rezervă. Nu aveam un temei legal să prindem acești bani în altă parte, pentru că nu sunt rezolvate problemele pe care le are Gloria. Dorim să susținem fotbalul, pe cei circa 200 de copii care fac fotbal în cadrul clubului Gloria, inclusiv echipa a doua și echipa mare, dar o facem numai dacă este legal. Am prins banii și ca să se vadă intenția noastră clară. La bugetul trecut am stat un an de zile cu banii în cont, n-am putut să-i dăm. Dacă nu vor fi condiții legale, nici anul ăsta nu vom da. Eu sper ca lucrurile să evolueze pozitiv, să putem acorda această susținere și echipa Gloria să reintre în prima ligă”, a spus Crețu într-o conferință de presă.

Ovidiu Crețu a precizat că Stadionul „Jean Pădureanu” are „doi stăpâni” și nu poate fi cumpărat acum de municipalitate. „Asta din cauza unor încurcături făcute imediat după 1989. La ora actuală, practic nu putem cumpăra stadionul. Ar fi fost o variantă de finanțare mai simplă, dar este exclus până când fie asociația, fie ministerul nu vor obține o hotărâre definitivă și irevocabilă  a unei instanțe care să spună cui aparține stadionul. Până atunci, stăm cu banii în buzunar”, a explicat el.

Sursa: Timp online

Marius ANGHEL 20 Jan. 2014, 16:20 Diverse
Pe aceeași temă