Discuțiile privind confirmarea planului de reorganizare al FC Rapid, amânate pentru 28 martie

Marius ANGHEL 14 Feb. 2014, 14:28 Liga 2
Discuțiile privind confirmarea planului de reorganizare al FC Rapid,** amânate pentru 28 martie

Judecătorul sindic a dispus, vineri, la Tribunalul București, amânarea discuțiilor privind confirmarea planului de reorganizare al SC FC Rapid SA, stabilind un nou termen în dosarul de insolvență pentru 28 martie.

Noul termen a fost stabilit de instanță la solicitarea administratorului judiciar al clubului, Cristina Andronache, înaintea datei limită de 31 martie, până la care FC Rapid trebuie să aibă planul de reorganizare confirmat în vederea obținerii licenței pentru sezonul 2014/2015 al Ligii I.

Andronache a prezentat în fața judecătorului sindic activitatea clubului de la ultimul termen, 22 noiembrie, și până în prezent. Printre informațiile enunțate, administratorul judiciar a oferit detalii despre transferul mijlocașului Alexandru Ioniță II de la Rapid la Astra Giurgiu. Astfel, în schimbul fotbalistului, Astra Giurgiu a achitat suma de 500.000 plus TVA și s-a obligat să cedeze clubului Rapid doi jucători sub formă de împrumut până la sfârșitul sezonului 2013-2014, care vor fi remunerați de gruparea giurgiuveană. În plus, conform contractului, clubul condus de Ioan Niculae va oferi FC Rapid spre folosință Stadionul Astra din Ploiești pentru a evolua în Liga I deoarece Stadionul Giulești-Valentin Stănescu nu îndeplinește criteriile pentru de a organiza meciuri în primul eșalon.

Administratorul judiciar a comunicat că FC Rapid a început demersurile pentru întocmirea dosarului în vederea obținerii licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I. În același timp, administratorul a menționat că gruparea giuleșteană a solicitat în mod oficial Federației Române de Fotbal amendarea actualului regulament de licențiere. Conform acestuia, grupările aflate insolvență pot primi licența pentru Liga I dacă au planul de reorganizare aprobat de judecătorul sindic până la 31 martie.

De asemenea, instanța a luat act de renunțarea la judecată formulată de CEC Bank, unul dintre cei mai mare creditori, care și-a recuperat datoria prin executarea unor garanții bancare.

Ca urmare a deciziei instanței, contestațiile unor creditori, printre care se află și foști jucători ai echipei giuleștene, vor fi judecate în camera de consiliu.

La termenul de vineri au asistat și patru suporteri ai formației Rapid.

FC Rapid se confruntă cu mari probleme financiare de aproximativ un an și jumătate, clubul care activează în prezent în Liga a II-a aflându-se în procedura de insolvență din 7 decembrie 2012. Aprobarea planului de reorganizare a fost amânată în mai multe rânduri de Tribunalul București din cauza contestațiilor depuse de diverși creditori.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 14 Feb. 2014, 14:28 Liga 2
Pe aceeași temă