Discuția ce nu s-a mai materializat, iar Issa și Nagy vor fi adversari sâmbătă: „Respect UTA, dar voi da totul pentru Sepsi”

Marius ANGHEL 28 Sep. 2016, 08:51 Liga 2
Discuția ce nu s-a mai materializat, iar Issa și Nagy vor fi adversari sâmbătă:**

După meciul cu CS Afumați, Roland Nagy vorbea despre necesitatea unui lot mai performant la UTA, dar e puțin tardiv acum. Mame Seydina Issa Laye Thiaw este doar unul dintre fotbaliștii cu care antrenorul „alb-roșiilor” a discutat în principiu (n.a. momentul chiar a fost imortalizat în fotografia alăturată) despre posibilitatea de a îmbrăca tricoul „alb-roșu” începând cu acest sezon, dar ulterior nu s-a mai materializat nimic.

„Scurta discuție am avut-o în iarnă, înainte de un meci amical dintre Șoimii Pâncota și UTA, de pe terenul Șega. Eu m-am arătat interesat, doar că nimeni nu m-a mai contactat de atunci, nici măcar în vară, după ce mi-a expirat contractul cu Pâncota”, spune cu un oarecare regret mijlocașul central senegalez, care în această vară și-a căutat norocul în ligile secunde din Franța și Elveția, fiind la un pas să semneze cu Neuchatel Xamax.

Negocierile s-au oprit la niște clauze și Issa a decis să se întoarcă în România, unde nu ducea lipsă de oferte. Pe cea de la Pâncota nici nu o mai luăm în calcul, din moment ce grupări serioase din Liga 1 și a 2-a îl doreau în echipă. Ionuț Popa chiar îl convinsese să vină la ACS Poli, doar că trupa de pe Bega a fost în imposibilitatea de a legitima fotbaliști extracomunitari din pricina datoriilor la Stat. În fine, a ales să joace pentru Sepsi Sfântu Gheorghe, acolo unde a fost dorit cu insistență de Valentin Suciu și directorul sportiv, Berecz Gyula. „Am găsit oameni serioși aici, care până acum și-au respectat toate angajamentele față de mine și colegii mei. Sunt pasionați de fotbal, vor să facă performanță și au în spate și o masă importantă de suporteri. La meciurile noastre de acasă vin mereu cel puțin 2000 de oameni, care ne susțin la bine și la greu, iar noi suntem datori să dăm totul meci de meci”, a menționat fotbalistul care pe 12 octombrie va împlini 24 de ani.

Sâmbătă dimineața, în Sepsi – UTA, Issa va revedea multe fețe familiare. „Cu Polgar am fost coleg la Pâncota, dar cu majoritatea jucătorilor arădeni sunt prieten. Fie că am jucat la sală împreună, sau ne-am întâlnit în oraș, am avut o relație bună cu majoritatea. Am petrecut trei ani frumoși la Arad, e ca a doua casă pentru mine, am multe amintiri și mulți prieteni acolo nu numai din fotbal. Dar, acum sunt la Sfântu Gheorghe și voi face tot posibilul ca echipa să-și îndeplinească obiectivele. Tot ce pot spune este că respect clubul UTA pentru tradiția sa, jucătorii, antrenorii și suporterii ei, dar sâmbătă voi da totul pentru Sepsi”, a adăugat fotablistul de culoare.

Acesta nu dorește să vorbească despre o favorită la acest meci, dar are o bănuială. „Se înfruntă două echipe bune, care dau primii doi marcatori ai campionatului pe Attila (n.a. Hadnagy) și Petre, deci cred că va fi un meci frumos, spectaculos, cu goluri. Sper ca noi să dăm măcar cu unul în plus față de UTA, în rest îi doresc baftă echipei arădene”, a mai precizat Issa.

În fine, senegalezul nu și-a uitat fostul club ce se zbate pe ultimul loc în clasament, cu zero puncte și un golaveraj dezastruos 1-67. „Regret situația de la Șoimii Pâncota, sper să se redreseze rapid, căci nu merită să aibă o soartă atât de amară. Știu ce am trăit la Pâncota și mi-aș dori ca echipa să se salveze cumva”, a încheiat Issa, care ține legătura în special cu președintele Pavel Piroș.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 28 Sep. 2016, 08:51 Liga 2
Pe aceeași temă