Ridicarea interdicției la transferuri, un miraj pentru Dinamo. Ultimele detalii oferite de club și poziția fermă a fostului căpitan Ante Puljic

Andrei PASCU 11 Jan. 2023, 17:19 Liga 2
Ridicarea interdicției la transferuri, un miraj pentru Dinamo. Ultimele detalii oferite de club și poziția fermă a fostului căpitan Ante Puljic

Dinamo are interdicție la transferuri, iar actuala perioadă de achiziții se poate încheia cu această problemă nerezolvată. Vlad Iacob, administratorul special al clubului din ”Ștefan cel Mare”, a afirmat că a discutat cu foștii jucători, care au bani de primit.

Chiar dacă a încercat să ajungă la un numitor comun cu ei, Vlad Iacob a dat de înțeles că sunt șanse mici de reușită, fotbaliștii legitimați la Dinamo anii trecuți nefiind dispuși să renunțe la remunerațiile pe care le au de încasat.

Dinamo, șanse foarte mici să scape de interdicția la transferuri în viitorul apropiat

Astfel, fereastra de transferuri are toate șansele să se termine pentru Dinamo cu situația de la finalul anului trecut, iar lotul de jucători să nu fie îmbunătățit cu noutăți. De altfel, chiar și antrenorul Ovidiu Burcă a întărit ideea că în mare parte meciurile din 2023 vor fi abordate, în foarte mare măsură, cu același lot.

În plus, fotbaliștii străini care au jucat la Dinamo în trecut și care au reclamat clubul la FIFA trebuie să primească, pe lângă restanțe, și penalitățile impuse de forul internațional.

Am purtat discuții cu jucătorii care au deschis procese, situația financiară nu ne permite flexibilitate în negociere, putem oferi puțin în comparație cu așteptările lor.

Chiar dacă au de recuperat puțini bani din salarii, din păcate cutuma, procedura uzuală de la FIFA, ei trebuie să primească despăgubiri, penalități, depindem de bunăvoința lor și sperăm ca ei să accepte și să renunțe la aceste litigii împotriva clubului sau să primească o parte foarte redusă din sumele pe care le au de încasat conform deciziilor luate de FIFA.

Sperăm să arate că țin la acest club, să fie recunoscători pentru faptul că au îmbrăcat tricoul lui Dinamo, să respecte eforturile fanilor care au strâns 3,5 milioane de euro, să se ridice mai presus de orgolii, să ne ajute să supraviețuim, sper să asculte acest apel pe care îl adresez”, a explicat Vlad Iacob la Radio Dinamo 1948.

Ante Puljic nu renunță la procesul cu Dinamo. Actualii jucători s-au interesat de rezilierile contractuale

Printre jucătorii trecuți pe la Dinamo și care au reclamat clubul la FIFA se numără și Ante Puljic (foto articol), extrem de apreciat în perioada petrecută în ”Ștefan cel Mare”. Fundașul în vârstă de 35 de ani, acum în Israel, la Bnei Sakhnin, nu e dispus să lase de la el și nu vrea să renunțe la banii pe care trebuie să îi primească.

De altfel, nici actualii jucători din lotul lui Dinamo nu sunt confortabili cu situația de la club din acest moment, lucru recunoscut, tot public, în urma unui interviu acordat de Vlad Iacob pentru Radio Dinamo 1948:

”Sunt jucători care au nemulțumiri absolut naturale. Sunt îngrijorați de situația clubului, de întârzierile salariale. Există jucători care au luat în calcul și au întrebat în ce condiții ar putea pleca. Noi ne menținem fermi pe poziție!

Avem nevoie de ei, de lot. Trebuie să menținem condiții decente. În contextul în care avem interdicție la transferuri, nu vom renunța la jucători decât dacă nu avem nevoie de ei”.

Dinamo a reluat pregătirile

Dinamo a început recent antrenamentele, marți, 10 ianuarie, iar primul meci amical va avea loc la 21 ianuarie, cu formația de divizie a treia CS Păulești. Până la primul duel oficial din 2023, ”câinii” vor mai întâlni opt formații, printre care cinci din Liga 2, Progresul Spartac, CSM Slatina, Gloria Buzău, Unirea Slobozia și FC Brașov.

Foto: Radio Dinamo 1948, Dinamo și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-lazar-se-intoarce-in-liga-3-echipa-cu-care-a-semnat-mijlocasul-dupa-despartirea-cu-scandal-de-dinamo-19257616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fratele-lui-mihai-bendeac-lucreaza-la-dinamo-cu-ce-se-ocupa-la-club-si-momentul-care-l-a-facut-sa-se-apropie-si-mai-mult-de-echipa-intr-un-fel-ciudat-interviu-19257588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-prunea-nu-intelege-cum-de-vlad-iacob-face-voluntariat-la-dinamo-du-te-tata-la-crucea-rosie-du-te-frumos-fostul-international-vede-razboi-dupa-ultimele-d-19257511

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-iacob-lamureste-divergentele-cu-razvan-zavaleanu-si-anunta-ce-poate-salva-dinamo-poate-sa-treaca-si-va-trece-termenul-limita-6-februarie-video-19257496

 

 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 11 Jan. 2023, 17:19 Liga 2
Pe aceeași temă