Dinamo primește mai puțini bani din ultima tranșă a transferului lui Deian Sorescu. ”Să existe transparență, pentru a cunoaște cu adevărat ce avem de înfruntat”

Marius ANGHEL 05 Jan. 2023, 12:06 Liga 2
Dinamo primește mai puțini bani din ultima tranșă a transferului lui Deian Sorescu. ”Să existe transparență, pentru a cunoaște cu adevărat ce avem de înfruntat”

La un an distanță de la despărțirea de Deian Sorescu, Dinamo primește bani de pe urma fostului ei mijlocaș. Rakow Czestochowa, echipa la care a mers timișoreanul, are de achitat la mijlocul acestei luni ultima tranșă din bani, sumă cu care trupa din ”Ștefan cel Mare” își va mai stinge o parte din datorii.

Din cei 800 de mii de euro, cât a reprezentat suma de transfer a lui Deian Sorescu de la Dinamo la Rakow, polonezii mai au de achitat la data de 15 ianuarie 2023 110 mii de euro, potrivit unor reprezentanți anonimi ai clubului Dinamo, citați de Gazeta Sporturilor.

”Avem de luat acea sumă, 110.000 de euro, termenul este 15 ianuarie, bani de la polonezi. În tot acest timp, mai trebuie să facem rost doar de 30-40.000 de euro pentru a plăti alte cheltuieli și datorii. Facem absolut toate eforturile pentru a ține Dinamo în viață”, au transmis reprezentanții clubului, citați de GSP, care mai scrie că acești bani vor fi folosiți ”pentru a plăti un salariu restant către echipă, ca să fie liniște mai ales că reunirea este luni, 9 ianuarie, plus alte datorii stringente”.

Radio Dinamo1948: ”Dinamo va rămâne cu aproximativ 65.000 de euro”

Radio Dinamo1948, partener al clubului, contrazice însă reprezentanții anonimi și spune că la Dinamo vor ajunge mai puțini bani.

”În ultima tranșă pe care Dinamo o are de primit, trebuie achitat procentul de formare al jucătorului, de 5%. Această suma poate fi transferată direct de echipa poloneză către Poli Timisoara, ori Dinamo să achite această suma de formare a jucătorului, așadar Dinamo va rămâne cu aproximativ 65 000 de euro, nu 100 000 de euro.

Referitor la faptul că în articolul din GSP este menționat că Dinamo are nevoie doar de 30 000-40 000 de euro, infirmând ceea ce noi am anunțat, anume că avem nevoie de 150 000 de euro, nu este menționat nimic în acel articol de interdicția la transferuri, dar și de celelalte datorii pe care acest club le are, în afară de datoriile către jucători prin plata salariilor.

Situația nu este una ușoară, cred că este mai bine să fim realiști, să prezentăm lucrurile așa cum sunt și să existe transparență, pentru a cunoaște cu adevărat ce avem de înfruntat”, a transmis Radio Dinamo1948.

  • Tribunalul București a respins în data de 13 decembrie planului de reorganizare modificat al clubului Dinamo, după ce Dorin Șerdean, Nicolae Badea și Cornel Țălnar au depus contestații și nu au fost de acord ca suporterii să preia pachetul majoritar de acțiuni.

Vlad Iacob: ”Situația economică internă este mai dificilă ca oricând

În mesajul transmis către toată suflarea dinamovistă, în prima zi a anului 2023, administratorul special Vlad Iacob spunea că Dinamo traversează în această perioadă o situație economică mai dificilă ca oricând.

”În ciuda tuturor adversităților, adesea venite din rândul unor presupuși dinamoviști și în ciuda dificultăților cu care ne-am confruntat în această primă parte a sezonului, am reușit să ținem clubul în viață. Mai mult decât atât, chiar dacă situația economică internă este mai dificilă ca oricând, suntem la doar două puncte de Top 6 și avem șanse reale pentru a ne clasa pe un loc de play-off, după următoarele trei etape. Pentru realizările din 2022, vreau să le mulțumesc în primul rând suporterilor – atât celor din programul DDB, cât și celor care au fost alături de club în orice mod – fără ei, clubul de fotbal Dinamo nu ar mai fi existat”, sună o parte a mesajului avut de Iacob.

Dinamo iernează pe locul 8 în Liga 2, cu 24 de puncte, cu două mai puțin față de ultima clasată pe pozițiile care duc în play-off, Gloria Buzău (locul 6, 26 puncte).

Echipa se reunește luni, 9 ianuarie 2023, pentru vizita medicală, iar de marți începe antrenamentele la Săftica. În ultimele trei etape din sezonul regular, Dinamo va întâlni Unirea Constanța (locul 20, acasă), CS Comunal Șelimbăr (locul 12, depasare) și Poli Timișoara (locul 19, acasă).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/topul-rezervelor-din-liga-2-19257187

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-o-vrea-pe-steaua-in-play-off-isi-merita-locul-ma-pun-si-eu-in-locul-federatiei-ce-poti-sa-faci-19257172

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pregatire-ajustata-in-functie-de-vreme-amicale-cu-nemiluita-pentru-dinamo-ovidiu-burca-vrea-sa-faca-spartani-din-jucatorii-sai-este-volum-mare-de-lucru-19257116

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-reunire-la-inceputul-lunii-ianuarie-19257056

Marius ANGHEL 05 Jan. 2023, 12:06 Liga 2
Pe aceeași temă