Dinamo nu apelează la ”varianta de backup” și se mută din București pentru meciul cu SC Oțelul Galați, primul de pe teren propriu din Liga 2. Ce se întâmplă cu arena ”Arcul de Triumf” | EXCLUSIV

Andrei PREOTU 07 Aug. 2022, 21:37 Liga 2

În așteptarea aprobării de a-și disputa meciurile de pe teren propriu pe arena ”Arcul de Triumf”, Dinamo nu apelează la ”varianta de backup” anunțată de administratorul special Vlad Iacob, ci își va disputa primul joc de ”acasă” în Liga 2 pe un alt stadion.

Dinamo va organiza jocul cu SC Oțelul Galați, din etapa a doua a eșalonului secund, pe stadionul din Clinceni, unde a desfășurat și prima partidă din acest sezon, cu Progresul Spartac, găzduită de nou-promovată.

  • Tot la Clinceni își dispută meciurile de pe teren propriu o altă echipă din Liga 2, Unirea Constanța, care în etapa 2 o va întâlni pe Progresul Spartac.

Dinamo va juca la Clinceni cu SC Oțelul Galați

Fără soluții pe termen scurt, în așteptarea aprobării de a juca pe ”Arcul de Triumf”, cei de la Dinamo au găsit varianta de a juca la Clinceni, una care le convine și suporterilor, din moment ce aceștia au mers în număr mare la partida cu Progresul Spartac, prima disputată de echipă în Liga 2.

FRF încă nu a anunțat oficial programul etapei a 2-a a Ligii 2, însă s-a aflat că Dinamo – SC Oțelul se vor întâlni marți, 16 august, de la ora 19:00.

”Obiectivul nostru, al tuturor dinamoviștilor, este să jucăm în fața propriilor suporteri pe «Arcul de Triumf», cel mai frumos stadion din sectorul 1 al Capitalei. O arenă nouă va readuce, cu siguranță, suflarea dinamovistă alături de echipă. Am făcut toate demersurile necesare și pot spune că avem o promisiune informală că vom putea evolua în cel mai scurt timp pe «Arcul de Triumf». Stadionul Dinamo rămâne doar varianta de backup până la soluționarea situației arenei «Arcul de Triumf»”, a declarat Vlad Iacob la mijlocul săptămânii despre problema stadionului unde Dinamo își va disputa meciurile de pe teren propriu.

Pe ”Arcul de Triumf” se schimbă gazonul

Dinamo nu știe însă când și dacă ar putea juca pe ”Arcul de Triumf”. Din informațiile ProSport, conducerea ”câinilor” a fost informată pe anumite căi despre faptul că se va schimba gazonul pe stadionul unde joacă echipa națională de rugby a României. Cum arena din ”Ștefan cel Mare” se pregătește de demolare, varianta de avarie este Clinceni, acolo unde însă nu există nocturnă.

Dinamo și-ar fi dorit să joace împotriva Oțelului pe arena ”Arcul de Triumf”, însă gazonul va fi schimbat pe acest stadion, astfel că roș-albii se mută la Clinceni.

Cei de la Dinamo vor lua legătura cu Ministerul Tineretului și Sportului pentru a vedea exact când pot să joace pe arena atât de îndrăgită de iubitorii rugby-ului.

Arena Națională ar putea fi luată în calcul doar pentru marele derby cu Steaua, având în vedere costurile ridicate pentru cel mai mare stadion al țării.

Dinamo a început prima participare în Liga 2 cu o victorie

Dinamo s-a impus cu 1-0 în primul meci disputat în istoria sa în Liga 2, cu Progresul Spartac, iar cu cele trei puncte este la egalitate cu alte șapte formații care au câștigat în prima etapă.

În etapa a 2-a, ”câinii” întâlnesc nou-promovata SC Oțelul Galați, care în prima rundă a remizat acasă cu Poli Iași, scor 0-0.

Altfel, după despărțirea de portarul Mihai Eșanu, Dinamo nu se va mai baza nici pe fundașul Marco Ehmann, care a semnat cu o nou-promovată în prima ligă din Cipru, EN Paralimniou. Antoni Ivanov și-a reziliat și el contractul.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-esanu-nu-s-a-inteles-cu-dinamo-si-contractul-a-fost-reziliat-mesaj-emotionant-al-portarului-imi-pare-rau-pentru-ca-uneori-evolutiile-mele-nu-s-au-ridicat-la-inaltimea-asteptarilor-s-19239828

https://www.prosport.ro/fotbal-extern/international/marco-ehmann-a-semnat-cu-en-paralimniou-19500953

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-a-remarcat-lucruri-bune-la-jucatorii-sai-dupa-debutul-cu-victorie-in-liga-2-sa-recastigam-spiritul-lui-dinamo-sa-recastigam-mentalitatea-asta-de-invingator-cum-a-com-19239424

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-1-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-buftea-buzau-ramnicu-valcea-targu-jiu-si-dej-derby-ul-moldovei-are-startul-la-ora-1130-19239577

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-n-a-convins-la-debutul-in-liga-2-dar-victoria-cu-progresul-spartac-a-ridicat-gradul-de-incredere-in-vestiar-impresiile-lui-valentin-lazar-si-cum-a-raspuns-intrebarii-despre-promovare-19239435

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-dinamo-primul-gol-al-noului-sezon-de-liga-2-pustiul-antonio-bordusanu-a-deschis-scorul-in-partida-cu-progresul-spartac-19239343

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-anuntat-stadionul-unde-vrea-sa-si-dispute-meciurile-de-acasa-propria-arena-fiind-doar-varianta-de-backup-va-readuce-cu-siguranta-suflarea-dinamovista-alaturi-de-19239276

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-si-dinamo-dau-start-noului-sezon-de-liga-2-meciul-are-loc-astazi-de-la-ora-1700-la-clinceni-19239279

Andrei PREOTU 07 Aug. 2022, 21:37 Liga 2
Pe aceeași temă