Dinamo, pas major pentru calificarea în play-off. Reacția lui Ovidiu Burcă după victoria cu CS Comunal Șelimbăr: ”Merită felicitați băieții, meciul a avut încărcătură, miză aparte”

Răzvan STÎNGĂ 04 Mar. 2023, 15:31 Liga 2
Dinamo, pas major pentru calificarea în play-off. Reacția lui Ovidiu Burcă după victoria cu CS Comunal Șelimbăr: ”Merită felicitați băieții, meciul a avut încărcătură, miză aparte”

Dinamo a mai făcut un pas major pentru calificarea în play-off, reușind să câștige și partida de la Sibiu, cu CS Comunal Șelimbăr, scor 2-1, în etapa a 18-a. Acum mai are, teoretic, de îndeplinit o simplă formalitate în ultima rundă a sezonului regular, cu Poli Timișoara.

La pauza partidei de la Sibiu, Dinamo se afla în avantaj, în urma reușitei lui Lamine Ghezali, care a marcat în minutul 30, cu o lovitură de cap din careu.

Dinamo, ca și calificată în play-off după victoria cu CS Comunal Șelimbăr

Dinamo a rezolvat partida în partea a doua, atunci când s-a dus la două goluri pe tabelă, după ce a punctat și Iulian Roșu, unul dintre cei mai buni jucători ai lui Dinamo în acest sezon, în minutul 68.

A avut ceva emoții pe final formația lui Ovidiu Burcă, atunci când a redus din diferență Jordan Gele, care a marcat în primul minut de prelungire. La final, antrenorul lui Dinamo a remarcat că jucătorii săi au reușit, în mare măsură, să respecte tactica impusă de el, iar de aici și rezultatul și cele trei puncte.

Chiar dacă nu a fost prea mulțumit de terenul stadionului din Sibiu, Ovidiu Burcă a afirmat că fotbaliștii s-au adaptat condițiilor și au dus, în mare măsură, echipa în play-off, acolo unde nu spera că va ajunge după debutul de sezon, după începutul neconvingător din Liga 2.

Nu doream să primim acel gol, dar se întâmplă. Am întâlnit o echipă care, deși a pierdut la Iași și cu noi, e una dintre cele bune ale acestei ligi. Claudiu Niculescu a făcut o muncă foarte bună în această iarnă, dar are nevoie de puțin timp să așeze lucrurile. A făcut o echipă bună și sunt ferm convins că, dacă va fi susținut, va face o treabă foarte bună.

Merită felicitați băieții, meciul a avut încărcătură, a avut o miză aparte. Am zis, de când am început, că trebuie să dăm tot ce putem pentru a putea recupera punctele pierdute la începutul sezonului.

Așa crește echipa, cresc acești jucători, mulți la primul meci cu miză. Vreau să felicit băieții, au avut liniște, au avut planul tactic în minte. În meciuri ca acesta mai pierzi din ritm, dar am câștigat.

Noi, în pofida calității terenului, am jucat bine. Dacă terenul era bun, poate era și mai bine, dar nu vreau să critic pe nimeni. Jocul nostru are de suferit când jucăm pe astfel de terenuri, dar fotbaliștii care au calitate se descurcă pe orice fel de teren”, a declarat Ovidiu Burcă la microfonul DigiSport.

  • Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr, Gorka Larrucea (Bena 51’), N. Roșu, Iul. Roșu (Andr. Florescu 83’), Bani, Borcea (Daniel Iglesias 51’), Ghezali (Țîră 58’)
    Rezerve neutilizate: Dujmovic – Demici, A. Șerban, Al. D. Pop, Delciu

Dinamo, la mâna ei pentru calificarea în play-off-ul Ligii 2

Pe locul 6 se află Dinamo în Liga 2, cu 30 de puncte, cu un punct peste ocupanta locului 7, Concordia Chiajna, și la egalitate cu locul 5, Unirea Slobozia, dar care încă nu a jucat în această rundă.

Următorul duel va fi, așadar, cu Poli Timișoara, acasă, după care va juca, în cazul unui succes, în play-off.

CS Comunal Șelimbăr ocupă locul 14 în Liga 2, cu 21 de puncte, la nouă puncte acum în spatele lui Dinamo. Runda care vine, sibienii vor întâlni Unirea Constanța în deplasare.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-rosu-din-nou-decisiv-pentru-dinamo-19262370

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calaretii-rosii-pusi-pe-fuga-de-caini-la-primul-meci-sustinut-acasa-la-sibiu-arbitraj-dezastuos-al-ecusonului-fifa-barbu-dinamovistii-ca-acasa-pe-munic-19262197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-chiajna-brasov-targu-jiu-si-buftea-in-fiecare-meci-este-cel-putin-o-echipa-care-mai-are-sperante-la-play-off-19261928

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1430-echipele-au-obiective-complet-diferite-19262004

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-a-ajuns-cu-sc-otelul-in-play-off-si-a-adus-din-nou-in-discutie-problemele-financiare-ale-clubului-asteptam-banii-bugetari-antrenorul-galatenilor-a-anuntat-schimbar-19261922

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-galati-fk-miercurea-ciuc-se-joaca-de-la-ora-1700-echipa-lui-dorinel-munteanu-isi-poate-asigura-matematic-accederea-in-play-off-19261858

Răzvan STÎNGĂ 04 Mar. 2023, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă