Dilemele lui Țălnar! Antrenorul Brașovului are bătăi de cap în privința jucătorilor sub 19 ani

Marius ANGHEL 15 Sep. 2016, 11:38 Liga 2
Dilemele lui Țălnar!** Antrenorul Brașovului are bătăi de cap în privința jucătorilor sub 19 ani

Antrenorul lui FC Brașov, Cornel Țălnar, are toate motivele să fie îngrijorat pentru meciul de sâmbătă cu ASU Poli Timișoara din cauza problemelor de lot. Astfel, Vlad Munteanu și Alexandru Vagner sunt în continuare accidentați, portarul Florin Iacob nu este încă recuperat 100 la sută, iar cea mai mare problemă pentru staff-ul „stegarilor” ar fi înlocuirea lui Florin Răsdan, care este accidentat și va rata cel puțin trei meciuri.

În ultimele meciuri din campionat, pentru regula impusă de FRF cu folosirea a trei jucători sub 21 de ani, Țălnar a mizat pe Răsdan, Manole și Paul Iacob. Cel mai probabil, la Timișoara, Țălnar ar putea apela la serviciile portarului Bogdan Căucă, iar ceilalți doi jucători sub 21 de ani în echipa de bază ar rămâne Manole și Paul Iacob. O altă soluție în cazul în care Florin Iacob va fi recuperat, ar putea fi Claudiu Săftescu, cel care l-a înlocuit în meciul cu UTA pe Răsdan.

Leca va fi legitimat

Și în centrul defensivei, Țălnar ar putea opera modificări, mai ales că antrenorul și-a manifestat nemulțumirea la finalul meciului cu UTA față de randamentul fundașilor centrali. În acest sens, oficialii lui FC Brașov încearcă să urgenteze legitimarea lui Mihai Leca, un fundaș central de 24 de ani, care a jucat sezonul trecut la gruparea irakiană FC Zakho. Cei de la FC Brașov au trimis documentele de transfer internațional prin intermediul sistemului de transfer on-line (TMS). În cazul în care nu vor fi probleme, Leca va fi legitimat până vineri la FRF și va avea drept de joc pentru FC Brașov.

Băjan, blocat de Farul la comisii

Deși Farul Constanța este în faliment și nu mai activează în nicio competiție organizată de FRF, un jucător dorit insistent de Cornel Țălnar la FC Brașov, fundașul dreapta Robert Băjan, este blocat la comisii. Neplătit de luni bune de Farul, Băjan a apelat la ajutorul celor de la AFAN pentru rezolvarea situației. Săptămâna trecută, Băjan a fost declarat liber de contract de către Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul Federației Române de Fotbal, însă cei de la Farul au făcut recurs. Din informațiile noastre, recursul nu a fost timbrat, astfel că săptămâna viitoare, fotbalistul va fi declarat jucător liber de contract. „Am depus memoriu la FRF, Băjan a fost declarat liber de contract de către CNSL, însă clubul a făcut recurs. Farul este în faliment, dar nu a fost dezafiliat de FRF, astfel că au avut dreptul să facă recurs. Asta e procedura legală. Mergem mai departe și sperăm ca săptămâna viitoare să se rezolve situația jucătorului”, a declarat Emilian Hulubei, președintele AFAN.

S-a săturat să stea pe tușă

Robert Băjan spune că s-a săturat de această situație neplăcută, care durează de luni bune. „Chiar nu înțeleg de ce au mai făcut recurs. Eu sunt singurul jucător de la Farul care mai sunt legat prin contract. Mai aștept o săptămână și sper din tot sufletul să se încheie acest coșmar, pentru că m-am săturat să stau de atâtea luni pe tușă”, a spus Băjan.

Următorul meci al „stegarilor” în campionat este programat sâmbătă, de la ora 16.00, în deplasare, cu ASU Politehnica Timișoara.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 15 Sep. 2016, 11:38 Liga 2
Pe aceeași temă